Akkoord voor nieuw college

Algemeen
Alle fracties zijn content met het resultaat.
Alle fracties zijn content met het resultaat. (Foto: Aangeleverd archiefbeeld )

WATERLAND - De partijen GroenLinks, VVD, PvdA en de lokale partij WaterlandNatuurlijk zijn gekomen tot een onderhandelaarsakkoord voor een nieuw college in Waterland. Dat werd voorgelegd aan de verschillende “achterbannen”. De partijen hebben zich laten bijstaan door de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit als informateur. Die toonde zich bereid de taak van formateur verder op zich te nemen.

Na een intensive periode van onderhandelen, met behulp van informateur Martijn Smit, hebben de lokale partij WaterlandNatuurlijk, GroenLinks, VVD Waterland en de PvdA zich gevonden in een goed en solide coalitieakkoord; “Waterland: Vrij. Sociaal. Groen.”

Tevreden fracties

Alle fracties zijn content met het resultaat. De komende vier jaar zetten zij zich in om Waterland mooi, sociaal en groen te houden. Samen gaan ze aan de slag voor een betere burgerparticipatie, dienstverlening, wonen en het onverminderd uitvoeren van het sociale beleid in het sociaal domein. 

De financiën en de economische belangen willen ze daarbij goed in het oog houden. Daarnaast hopen zij op een goede samenwerking met D66 en het CDA, de overige fracties van de raad.

Inmiddels zijn ook de beoogde wethouders bekend; voor de lokalen is dat de heer HarmScheepstra, voor GroenLinks mevrouw Astrid van de Weijenberg, voor de VVD de heer Roland Wolters en voor de PvdA de heer Ton Van Nieuwkerk. 

Portefeuilles

Harm Scheepstra (WaterlandNatuurlijk):
Mobiliteit, Openbare Ruimte, Facilitair Beheer, Personeel en Organisatie, Project Nota verbonden partijen.

Astrid van de Weijenberg (GroenLinks)
Sociaal Domein, Milieu, Duurzaamheid en Energietransitie.

Roland Wolters (VVD)
Financiën, Economische Zaken, project Milieustraat, sport, onderwijs, werk en inkomen en toerisme.

Ton van Nieuwkerk (PvdA)
Ruimtelijke Ordening, Wonen, Grondzaken en project Galgeriet.

Burgemeester Marian van der Weele: Wettelijke taken, informatiebeveiliging, cultuur, erfgoed, dijkverzwaring.