De Dam tot Dam Businessloop: het hardloopfeest voor werkgevers én werknemers

Algemeen

REGIO - Op zondag 18 september klinkt het startschot van de 36e editie van de Dam tot Damloop. Op deze derde zondag in september leggen jaarlijks 46.000 lopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 25.000 lopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop, allemaal in hetzelfde bedrijfsshirt. Al jaren de grootste businessloop ter wereld en hét hardloopfeest dat je niet wilt missen! Daarnaast levert het ook nog eens gezondere collega’s, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op.

Dam tot Dam Businessloop: het hardloopfeest voor werkgevers én werknemers 

Een eigen (corporate) hotspot creëren voor personeel, klanten en/of relaties

Deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop is absoluut een unieke ervaring. Het is niet voor niks dat iedere hardloopliefhebber dit loopspektakel wil meemaken. Ook heeft het voordelen voor werkgevers én werknemers. Een gezonde kantine, samen sporten en uitdagingen aangaan hebben een positief effect op de werkprestaties. Sporten vergroot bovendien de sociale cohesie. Als veel collega’s sporten, ligt de drempel lager om aan te sluiten. 

Sociale cohesie

Ook is strijden goed voor de sociale cohesie, een interessant neveneffect is het wegvallen van de hiërarchie. De jongen uit de postkamer loopt samen met de directeur, en waarschijnlijk verslaat hij hem ook nog in de eindsprint.

Het Dam tot Dam Park is dé centrale plaats waar businessteams een eigen (corporate) hotspot kunnen creëren voor personeel, klanten en/of relaties. Het is de plek om elkaar voor de start te ontmoeten en na afloop onder het genot van een hapje en een drankje te proosten op de geleverde sportprestaties. 

De jongen uit de postkamer loopt samen met de directeur

Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht waardoor de gehele dag (live) muziek te horen is. Op zondag vindt ook de prijsuitreiking van de businessloop plaats in het Dam tot Dam Park.

Inschrijven

Meedoen aan de Dam tot Dam Businessloop geeft vele voordelen. Bij afname van het businesspakket is alles van start tot finish goed geregeld. Alle bedrijven starten vanuit een gunstige startpositie, grotendeels in de ochtend vlak achter de wedstrijdlopers, exclusieve toegang tot de businessfaciliteiten in het Dam tot Dam Park, tien startnummers inclusief de bedrijfsnaam, een teamfoto voor de start als leuke herinnering en nog vele andere extra’s. Inschrijven kan op damloop.nl.

Dam tot Dam Weekend

Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen collega’s of werknemers, naast hardlopen, ook wandelen en/of fietsen. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 wandelaars en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 fietsers. Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 sporters het grootste sportieve weekend van Nederland.

Meer informatie is te vinden op de website www.damloop.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Avondvaartocht door Eilandspolder / vrijdagavond 26 augustus 2022 Algemeen gisteren
Afbeelding
Niels Brandt winnaar in 85e Sneekweek Algemeen 15 aug, 17:00
Afbeelding
Varen door een betoverend Broekbos, zondag 28 augustus 2022 Algemeen 15 aug, 14:29
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Monumentaal Dictee, 9 september, gelezen door burgemeester Lieke Sievers Algemeen 15 aug, 12:24
Afbeelding
Praten over het levenseinde Nieuws 12 aug, 13:21
Afbeelding
Symbolen van het boerenverzet Nieuws 12 aug, 09:54
Afbeelding
Sabine Fotografeert Column 12 aug, 09:52
Afbeelding
Vakantie in eigen land Column 12 aug, 09:50
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 12 aug, 09:47
Afbeelding
Bloemenranden in de Beemster polder zorgen voor meer biodiversiteit Nieuws 12 aug, 09:24
Afbeelding
Zomerse kerst tijdens Sport- en Spelweek Ilpendam Algemeen 12 aug, 09:19
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief