FC Volendam oefent in Alkmaar

Algemeen
Alkmaarsche Boys traint tegen FC Volendam.
Alkmaarsche Boys traint tegen FC Volendam. (Foto: Martijn Beerepoot)

FC Volendam oefent in Alkmaar

REGIO / VOLENDAM - Alkmaarsche Boys fungeert in juli als gastheer voor meerdere voetbalclubs uit binnen- en buitenland. In samenwerking met PR Sport, een organisatie die trainingskampen voor professionele voetbalclubs organiseert, zullen er meerdere trainingskampen afgelegd worden op de velden in Alkmaar. Dit gaat gepaard met een paar mooie oefenwedstrijden, waaronder FC Volendam - KRC Genk.

“Het aangename aan het terrein van Alkmaarsche Boys is dat op hetzelfde terrein ook sportschool Fit For Free aanwezig is. De clubs mogen gebruik maken van alle faciliteiten aldaar. De combinatie tussen de prachtige velden en de sportschool maakt het voor de clubs aantrekkelijk om hier het trainingskamp op te zette”, aldus Alkmaarsche Boys.

België

Afgelopen week heeft de Belgische club KV Mechelen gebruik gemaakt van de faciliteiten. Deze week maakt eveneens een Belgische club gebruikt van het complex, namelijk KRC Genk. Aansluitend zal volgende week de selectie van het Griekse AEK Athene ook een trainingskamp beleggen op de Alkmaarse voetbalvelden.

Oefenwedstrijden

Gepaard met de trainingskampen hebben er twee oefenwedstrijden plaats: Op woensdag 6 juli is er een besloten oefenwedstrijd tussen KRC Genk en FC Utrecht gespeeld. Bij de Vlamingen speelt onder andere oud-Feyenoorder Cyriel Dessers. KRC Genk speelt op zaterdag 9 juli een tweede oefenwedstrijd spelen tegen het gepromoveerde FC Volendam van trainer Wim Jonk. Alkmaarsche Boys is blij om te vermelden dat er bij deze wedstrijd publiek welkom is. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De kaartverkoop heeft vanaf 13.00 uur aan de poort plaats. “We vragen bezoekers om zoveel mogelijk met fiets of openbaar vervoer naar het terrein te komen. Na afloop van de wedstrijd is er door de club muziek geregeld om het voetbalfeest compleet te maken.”