Geslaagd zomerfeest Opstandingskerk voor Oekraïnse gasten

Algemeen
Voor kinderen waren er leuke buitenspelletjes met een prijsje.
Voor kinderen waren er leuke buitenspelletjes met een prijsje. (Foto: Opstandingskerk Monnickendam )

MONNICKENDAM - Afgelopen zaterdag was er een grote groep Oekraïense vluchtelingen te gast op het speciaal voor hen georganiseerde zomerfeest bij de Opstandingskerk in Monnickendam . Een initiatief van de plaatselijke Protestantse kerk. Ruim 70 Oekraïnse gasten die op dit moment in de gemeente Waterland verblijven waren afgekomen op de uitnodiging voor het zomerfeest.


Wekelijk is de Opstandingskerk in Monnickendam geopend voor vluchtelingen om de (gratis) kledingbeurs te bezoeken en eveneens gratis levensmiddelen en verzorgingsproducten te halen, maar vooral ook om elkaar te kunnen ontmoeten. Daar is in deze tijd van oorlog meer behoefte aan dan ooit. Veel gasten maakten van de gelegenheid gebruik om even tot rust te komen in de kerkzaal en een kaarsje aan te steken. De weggeefwinkel en het zomerfeest zijn mede mogelijk gemaakt door de diaconie van de protestantse kerk, en giften van particulieren. Speciaal voor de kinderen lag deze keer de nadruk op leuke buitenspelletjes. Natuurlijk was er voor alle deelnemertjes een prijsje. Voor de kinderen én hun ouders stond er een “oudhollandse poffertjeskraam” bij de kerk en kon men genieten van een kopje koffie of thee, en glaasje limonade en natuurlijk ijs.

De inwoners van Waterland waren ook uitgenodigd via het kerkblad en social media. Enkele tientallen inwoners van Monnickendam maakte hier gebruik van. Volgende week is de Open kerk & weggeefwinkel weer op zaterdag geopend daarna iedere 14 dagen. Het organiserend comité en de 15 vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding