Stadion FC Volendam thuishaven heldendag voetbal

Algemeen
Vorig jaar was de Heldendag in het Olympisch Stadion. Dit keer is het voor de eerste keer in Volendam.
Vorig jaar was de Heldendag in het Olympisch Stadion. Dit keer is het voor de eerste keer in Volendam. (Foto: Stichting Pole Position )

VOLENDAM/AALSMEER - In het stadion van FC Volendam heeft op zondag 10 juli de heldendag voetbal van Stichting Pole Position plaats. Maar liefst 50 helden met een verstandelijke beperking gaan er met elkaar een onvergetelijke voetbalmiddag van maken.

Sport moet voor iedereen mogelijk en toegankelijk zijn, vinden ze bij Stichting Pole Position. Zeker voor mensen met een verstandelijke beperking is dat niet altijd even eenvoudig. Daarom zijn FC Volendam en Stichting Pole Position de samenwerking aangegaan. Het eerste resultaat van de samenwerking is de heldendag voetbal op 10 juli in het stadion van de FC.

Ongelooflijk fijn

Wilco van Gelder, Stichting Pole Position is zo trots als een pauw.: “Het is ongelofelijk fijn dat we ons recent afgesloten partnership met FC Volendam op deze manier concreet kunnen maken. Want hoe mooi is het om in een “echt stadion” een middag te mogen voetballen. Onze 50 helden gaan een onderling toernooi spelen waarbij de wedstrijden worden gefloten door FIFA-scheidsrechter (en ambassadeur van de stichting) Jochem Kamphuis. Op de andere helft van het veld wacht oud Oranje-leeuwin en ambassadrice Kelly Zeeman de helden op voor een aantal mooie spellen en oefeningen.”

Nog meer heldendagen

“De heldendag past in onze reeks bestaande dagen zoals atletiek, tennis, volleybal en hockey en is hopelijk weer een opmaat naar nog meer heldendagen. Als we daarmee meer helden aan het sporten krijgen of nog geïnteresseerder kunnen maken voor een mooie sport is dat een prachtig resultaat. We starten om 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen op de tribune plaatsnemen om de helden aan het werk te zien.”