FW: Zomerkriebels van Oude Meesters met succes van start

Algemeen
Met de hand het pontje voorttrekken.
Met de hand het pontje voorttrekken. (Foto: Babiche Tervoort)

EDAM-VOLENDAM - De zomer is begonnen en zo ook de Zomerkriebels-activiteiten van het culturele seniorenproject Oude Meesters. Het programma opende eind juni met de welbekende bottertochten en afgelopen week bleek ook de wandeling razend populair. Meer dan 30 senioren trotseerden de warmte en waagden zich aan het bekende Middeleeuwse Sporenpad in Hobrede.

Wandel mee met Zomerkriebels

Landschapsgids Inga Tessel startte de wandeling bij dorpshuis De Zwaan en leidde de groep via het dorp Hobrede de natuur in. Vol enthousiasme vertelde Inga tussen de wandeling door over de historie van Hobrede en dorpen in de omgeving die vroeger ‘aan de wandel’ gingen. Ook deelde zij bijzondere verhalen van bewoners en leuke details over het landschap. “Onvoorstelbaar wat je allemaal tegenkomt tijdens zo’n wandeling. We hebben zelfs twee ransuilen gezien,” aldus Corrie, een van de deelnemers.

Kabelpontje

Het laatste stuk van de wandeltocht voer de groep over het Sporenpad, via een boerenlandpad, door grasland en over (!) hekjes. Water mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een wandeling door dit landschap. Via een handbediend kabelpontje trokken de wandelaars zich naar de overkant om de laatste kilometer naar Hobrede af te leggen. Bij De Zwaan werd deze actieve middag afgesloten met een kopje koffie, thee en gebak.

Zomerkriebels programma

Het culturele seniorenproject Oude Meesters, een gezamenlijk initiatief van CBW Edam-Volendam en de gemeente, brengt senioren in Edam-Volendam bij elkaar door een veelzijdig aanbod van leuke, culturele activiteiten. 

Zomerkriebels heeft deze zomer nog twee activiteiten op het programma staan. Zo kun je je jeugd herbeleven in het Schooltje van Dik Trom in Etersheim en met houtskool tekenen in de buitenlucht onder leiding van niemand minder dan kunstenaar Rob Cerneüs Jr. Of kom gezellig barbecueën bij de Singel en geniet van een optreden van zangeres Janina.

vr 5 aug - BBQ met optreden Zangeres Janina

woe 17 aug - Schooltje van Dik Trom + tekenen met houtskool bij de Breek

Meer informatie: www.oudemeestersedamvolendam.nl. Aanmelden: info@cwbedamvolendam.nl of tel. 0299-363328.