Statiegeldactie voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

REGIO - Vandaag start een statiegeldactie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Klanten kunnen 6 weken hun statiegeld doneren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds helpt gezinnen met geldzorgen door voor de kinderen de contributie of het lesgeld te betalen. In Utrecht gaven Dirk-afdelingsmanager Oscar Dongo en Monique Maks - Directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur - het startsein voor de actie.

Nederland kent een toenemend aantal kinderen dat opgroeit in een gezin met geldzorgen. Niet alleen de vaste lasten stijgen maar ook wekelijkse uitgaven*. Steeds meer huishoudens hebben hierdoor te maken met geldzorgen. 

3 kinderen per klas

Momenteel hebben bijna 3 kinderen per klas thuis financiële problemen. Kinderen en jongeren uit deze gezinnen kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt door de contributie of het lesgeld te betalen, zodat alle kinderen lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. 

Op het sportveld of op de dansvloer kunnen kinderen groeien. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en sociaal-emotioneel. Ze maken vrienden en krijgen meer zelfvertrouwen. Ze leren zichzelf kennen en worden vaardig in nieuwe dingen. Ze leren winnen én verliezen maar ook samenwerken met anderen. En het allerbelangrijkste; ze kunnen even onbezorgd plezier maken! 

Directeur Monique Maks: “Wij zijn ontzettend blij dat Dirk deze statiegeldactie organiseert. Met de donaties van klanten kunnen we veel gezinnen blij maken. In het dagelijkse leven is het voor veel huishoudens steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Vaak is er niet genoeg geld voor buitenschoolse activiteiten. Wij zorgen dat kinderen uit deze gezinnen ook kunnen voetballen, dansen, kickboksen of muziek maken. Want meedoen, erbij horen en gewoon kind zijn is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat gun je toch elk kind?” 

Afdelingsmanager Oscar Dongo: “Wij vinden dat ieder kind toegang moet hebben tot een goede en gezonde start in het leven. Niet iedereen heeft de middelen om gezond eten, sportlessen of bijvoorbeeld luiers te kunnen betalen. Door deze samenwerking hopen we meer aandacht voor het Jeugdfonds en hun activiteiten te krijgen. En niet onbelangrijk: een mooie opbrengst waar het Jeugdfonds veel kinderen en jongeren mee kan helpen. Prachtig om hier ons steentje aan bij te dragen! Hopelijk wordt er gul gedoneerd!”

Meer informatie? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl.

*bron: Nibud.