Eetbare planten in de Eilandspolder en Ilperveld

Algemeen
Eetbare planten in de Eilandspolder.
Eetbare planten in de Eilandspolder. (Foto: Klaas Ros)

REGIO - Ga op de zondagen 7 augustus en 14 augustus in Driehuizen mee met de fluisterboot van Landschap Noord-Holland en vaar door de Eilandspolder, gelegen tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Of kies voor het Ilperveld en vaar naar een eilandje in het veld ten noorden van Amsterdam.

Maak je eigen soep of salade

Tijdens deze excursie wordt gezocht naar bruikbare en eetbare planten. Steeds meer mensen ontdekken dat de natuur vol zit met eetbare en geneeskrachtige planten. Tijdens deze vaarexcursie leer je welke dat zijn en na afloop ga je met de gevonden planten iets lekkers maken.

Onbespoten en eetbaar

Vaar mee: zelf je voedsel en (geneeskrachtige) kruiden zoeken in de natuur. In de Eilandspolder en het Ilperveld kan dat prima! Deze vaarexcursie staat helemaal in dit teken. Je bezoekt verschillende eilandjes en samen met een ervaren gids ontdek je welke planten er groeien en welke eetbaar zijn. Omdat wilde planten veel meer hun best moeten doen om te overleven, zijn ze vitaler en voedzamer dan de gekweekte soorten, die in de supermarkt liggen. En natuurlijk onbespoten!

Na afloop ga je de gevonden planten bereiden tot een heerlijke salade, soep of thee. Ook benieuwd hoe dat smaakt? Je bent welkom aan boord! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Reserveren verplicht. Ga daarvoor naar www.gaatumee.nl

Wanneer: zondagen 7 augustus 2022 en 14 augustus. Eilandpolder: van 10:00 tot 12:00 uur | Ilperveld: van 13:30 tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a -  Driehuizen | Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, Landsmeer.