Expositie Honderd Jaar School in Beeld en Reünie - Oosthuizen

Algemeen
Klas 1, 2 en 3 van de Lagere School Hobrede op schoolreisje naar Schiphol in 1956
Klas 1, 2 en 3 van de Lagere School Hobrede op schoolreisje naar Schiphol in 1956 (Foto: aangeleverd)

OOSTHUIZEN - Eindelijk kan de expositie Honderd Jaar School in Beeld dit jaar worden gehouden in de Grote Kerk van Oosthuizen. Zaterdag 17 september om 10.00 uur wordt de expositie geopend.

Aanmelden hiervoor is noodzakelijk omdat er op die dag tevens een reünie wordt gehouden voor oud-leerlingen en -leerkrachten. Voor de reünie op de openingsdag is inmiddels al veel belangstelling, aldus een bestuurslid van de Historische Vereniging. Niet alleen uit de eigen regio maar ook elders uit ons land en zelfs van ver over de grens tot aan Nieuw Zeeland toe. Al met al belooft het voor velen een feest van herkenning en ophalen van herinneringen te worden waar reikhalzend naar wordt uitgezien.

Leden van de Historische Vereniging Oosthuizen hebben in de afgelopen jaren bergen werk verzet om passende namen bij talloze schoolfoto’s te krijgen. Die foto’s tonen de leerlingen en leerkrachten die vanaf 1900 de lagere scholen van Oosthuizen, Etersheim of Hobrede bevolkten. 

Aanmelden voor deze dag kan tot 1 september via email hobrede@kpnmail.nl of met een briefje naar HVO Reünie, Jonkerlaantje 45, 1135 TK Edam.

Na de openingsdag is de expositie zonder voorafgaande aanmelding toegankelijk op de volgende dagen en tijden: Zondag 18 september van 10.00 – 17.00 uur, woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 september van 13.00 – 17.00 uur, zaterdag 24 en zondag 25 september van 10.00 – 17.00 uur.

Zie ook www.historischeverenigingoosthuizen.nl