Top in de Kop en De Groene Route: Open tuinen

Algemeen
Open tuinen bij Top in de Kop en De groene route.
Open tuinen bij Top in de Kop en De groene route. (Foto: aangeleverd)

REGIO - ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop je een aantal leden van de ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’ achtereenvolgend bezoekt.

Bij ´De Groene Route´ en ‘Top in de Kop’ speelt duurzaamheid een belangrijke rol. In de te bezoeken tuinen gebruiken ze geen gif en laten ze zien dat tuinieren heel goed zonder kan. Waardoor insecten hun belangrijke rol van bestuivers kunnen blijven uitvoeren. 

Praktische tips

De mensen op de adressen van de twee tuinenroutes willen anderen graag inspireren tot natuurlijker tuinieren door het vergroten van het aantal bloemensoorten dat de rijkdom van insecten als vlinders, hommels, bijen en lieveheersbeestjes stimuleert. Die steun is hard nodig gezien de enorme afname van insecten. Tijdens bezoek aan tuinen en kwekers krijgt u hier vaak hele praktische tips over.

Aanstekelijke rust

Het mooiste aan deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien of zelfs nu pas beginnen met bloeien en soms tot in de vroege herfst doorgaan. Tips voor kleur in de nazomerse tuin. Ingetogenheid en weelderigheid gaan hand in hand.

Dit zomerse open weekend van tuinen en kwekerijen is op 6 en 7 augustus.

Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer: www.degroeneroute.nl en www.topindekop.nl.