Expositie VrouwenkunstenOosthuizen

Algemeen
Kunstwerk dat te zien is tijdens de expositie van VrouwenkunstenOosthuizen in de Grote Kerk van Monnickendam
Kunstwerk dat te zien is tijdens de expositie van VrouwenkunstenOosthuizen in de Grote Kerk van Monnickendam (Foto: aangeleverd)

OOSTHUIZEN/MONNICKENDAM - Vrouwenkunsten Oosthuizen bestaat uit 11 vrouwen uit Oosthuizen die 15 jaar geleden een schilderclub begonnen. Sinds 3 jaar schilderen zij elke donderdagavond in de Kerk van Warder, een perfecte grote ruimte en waar altijd plaats genoeg is voor nieuwe mensen, die niet noodzakelijk uit Oosthuizen hoeven te komen. Van 8 tot en met 14 augustus, dagelijks van 13.00-16.00 uur, exposeren zij als onderdeel van de Summer of Arts in de toren van de Grote Kerk van Monnickendam.

Zonder les te krijgen inspireren zij elkaar. Ieder heeft zijn eigen vaardigheden en ze komen met elkaar tot prachtige werken. Een enkele keer wordt er een gastdocent uitgenodigd om met nieuwe technieken kennis te maken.

De 4 V’s

De expositie in de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam toont werk dat is geïnspireerd door de 4 V’s.

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat er een grote opstand ontstond in de Nederlanden. Enkele steden schaarden zich achter Willem van Oranje. Het was het begin van de geboorte van Nederland. Willem van Oranje was voorvechter van vrijheid van geweten en godsdienst. Dat is verwoord naar de vier waarden: vrijheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en verscheidenheid.