Niels Brandt winnaar in 85e Sneekweek

Algemeen
Zeiler Niels Brand houdt zijn schip op koers
Zeiler Niels Brand houdt zijn schip op koers (Foto: Eize Hoekstra)

MONNICKENDAM - Tijdens de 85e Sneekweek kwam Niels Brandt als overwinnaar uit de bus in de ‘ILCA 4’ klasse. 

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: “Overdag om de eer, ‘s avonds voor de sfeer.” Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad.

6 dagen zeilen

Gedurende 6 dagen werd er in 28 verschillende zeilklassen gestreden voor de overwinning. Niels deed mee in de ‘ILCA 4’ klasse, waarin hij recent is overgestapt vanuit de Optimist klasse. Deze editie werd gekenmerkt door prachtig zomerweer en weinig wind. Enkele dagen werden de wedstrijden zelfs uitgesteld tot later op de dag, wachtend op wind. 

Er deden zeilvrienden en vriendinnen mee van Niels’ zeilvereniging de Braassemermeer, dus er was veel lol op het water en op de kant. Voor een aantal van de Braassemmermeer was het de eerste kennismaking met de Sneekweek, en zij willen volgend jaar absoluut weer meedoen.

Niels’ zus Lisa zeilt in dezelfde klasse. Na twee dagen stonden broer en zus eerste en tweede in het klassement! Met vijf eerste plaatsen en een aftrek van door te vroeg gestart mocht Niels bij de prijsuitreiking het felbegeerde Sneekweek-bord omhoog houden.