Broeker Feestmarkt Klimaatkraam

Algemeen
Goede sfeer in klimaatkraam
Goede sfeer in klimaatkraam (Foto: aangeleverd)

Klimaatcoalitie Waterland: Samen voor de toekomst van onze kinderen!

BROEK IN WATERLAND - Marktkraam 11 op het Kerkplein, Vanaf half negen mochten we onze kraam inrichten, marktkraam 11 op het Kerkplein. Heerlijk rustig en koel was het nog. Het duurde even voordat alles op zijn plek lag of stond. We hadden veel dingen uit te stallen en op te bouwen, op te hangen: de spelletjes, het rad van fortuin, een nieuwe milieuquiz voor kinderen en volwassenen, de prijzen, boeken, brieven aan kleinkinderen, producten uit gebruikt textiel om plasticgebruik terug te dringen en veel informatie-materiaal van de vier deelnemende organisaties: Protestantse Gemeente in Waterland, Grootouders voor het Klimaat, Milieudefensie en OmasForFuture.

Heet was het die dag, daarom kwamen veel mensen al vroeg een kijkje nemen. We voerden gesprekken, zij speelden de quiz, het rad van fortuin trok de aandacht. De mensen waren geïnteresseerd en beleefden plezier. Zoals het Nederlands-Spaanse stel, dat zich al vertalend door de quiz werkte en als prijs gebreide babysokjes kozen. Of die oude meneer -heel trots alle antwoorden goed- die zijn prijs onmiddellijk weer doneerde. En het lieve gezinnetje dat de quiz met z’n allen speelde en waarbij de jongste de meeste antwoorden kende.

In het marktkraam clubje pakte iedereen zijn eigen taak, Babs verzorgde ons met koude en hete drankjes, Margriet trakteerde de hele ploeg op brownies en iedereen deelde flyers uit van alle vier organisaties.

Positieve feedback

De marktbezoekers gaven veel positieve feedback, vooral over het feit dat dit event door de vier organisaties getrokken wordt. De mensen worden zich steeds meer bewust van het klimaat, zeker op zo’n hete dag, en realiseren zich dat we maar het beste samenspannen, willen we de aardbol leefbaar houden. De wens naar een gemeenschappelijke aanpak is voelbaar.

Het afbouwen verliep in kleine chaos; iedereen was moe, we ontweken de stoere Land-over-Zand-lopers, helemaal onder de modder, en probeerden ons vervoer te bereiken. Ter afsluiting samen een drankje in de kerk. Waar we elkaar beaamden: dit was leuk, nuttig, een goede formule om mensen te bereiken, dit doen we nog een keer!

Meer informatie: klimaatcoalitiewaterland@kpnmail.nl.