Nieuwe zangers oratoriumkoor

Algemeen
Zang Edam zoekt zangers
Zang Edam zoekt zangers (Foto: Toon Vieijra)

EDAM - Het bekende oratoriumkoor Zang Edam verwelkomt graag nieuwe leden in alle stemgroepen.

Maandag 29 augustus gaat Zang Edam van start met de repetities voor het kerstconcert. Zolang de temperatuur het toelaat repeteert het koor elke maandag van half acht tot tien uur ’s avonds in de Grote Kerk.

Het grote concert van dit jaar staat gepland op zondagmiddag 11 december, zoals gebruikelijk in de prachtig versierde Grote Kerk met ondersteuning van professionele solisten en orkest. Het programma voor die middag bestaat uit het Magnificat van Johann Kuhnau en twee delen uit het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach.

Klassieke muziek

Gelukkig hebben de afgelopen coronajaren geen negatieve invloed gehad op het ledental van Zang Edam, maar natuurlijk verloop heeft er toch voor gezorgd dat er ruimte is voor nieuwe leden. Wie graag klassieke muziek zingt, kan deze kans dus aangrijpen om zich te melden voor een proefperiode van zes gratis repetities bij Zang Edam.

Het koor telt ruim 50 enthousiaste zangers. Onder leiding van de zeer kundige en gedreven dirigent Benjamin Bakker wordt elk jaar toegewerkt naar een kort concert in het voorjaar en een groot concert in het najaar. Het koor combineert serieus repeteren met een gezellige sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Meer informatie over aanmelden en de proefperiode is te vinden op de website www.zangedam.nl/Zing-Mee of onder de knop Aspirantleden.