Nieuw evenement Kunst Uit De Bocht | 3 september Wormerveer

Algemeen
Nieuw evenement met van alles van schaap tot draad
Nieuw evenement met van alles van schaap tot draad (Foto: aangeleverd)

WORMERVEER - In navolging van Kunst Aan De bocht start de organisatie 3 september met een nieuw evenement in de Zaanbocht van Wormerveer met de naam: Tegendraads uit De Bocht. 

Met Tegendraads wil zij het accent leggen op alles op en over textiel. Kort samengevat: alles van schaap tot draad. Ze willen tijdens dit evenement aandacht besteden aan zowel traditionele als nieuwe technieken.

De opzet

De basis voor het evenement Tegendraads is gelijk aan dat van Kunst uit de Bocht. Een markt vol kramen met mensen/bedrijven die zich bezighouden met iets van Schaap tot Draad, om zichzelf te presenteren. De vorm kan heel uiteenlopend zijn. Men kan alleen werk verkopen, maar ook een demonstratie geven. Soms nieuw, soms oud. Soms art soms heel basic. Gewoon alles wat je kunt doen met textiel. 

Reuring

Net als bij Kunst uit de Bocht zorgt de organisatie voor voldoende reuring. Zodat het evenement meer is dan alleen een te bezoeken markt. Het evenement wordt een gezellig evenement voor zowel deelnemers als bezoekers. De muziek wordt verzorgd door Guinness Piggies. De dag begint om 10:00u en eindigt rond 16:00u.

Kinderen

Voor de kinderen is van alles te doen. Zoals de poppentheater voorstelling Uilskuiken van stichting Potitco in lokaal de Kroon. Of maskers maken van gerecycled materiaal. Voor de workshop maskers maken moeten geïnteresseerden zich wel vooraf opgeven via: Kunstuitdebocht@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Oekraïne

Er is  een speciale kraam gereserveerd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben veel achtergelaten, maar niet hun talent. Op hun kraam laten ze ons bijvoorbeeld kennismaken met Oekraïens borduurwerk.

Bekenden

Een aantal bekende personen/groepen heeft inmiddels toegezegd te komen: de vloggers Sarah van Gerven van It’s a Sarah en Nana Seijlhouwer van Naatje Knit en de blogger Monique Boonstra, bekend om haar kantwerk. De Zaanse kaper zal aanwezig zijn en een modeshow ten beste geven. Ook Piet Kempenaar van verfmolen de Kat zult u tegenkomen met organische verfstoffen.

Opening

De wethouder van Cultuur opent het evenement rond de klok van 10 uur. Het is niet meer mogelijk nog aan te melden voor het huren van een kraam op deze markt. Wel kan men zich opgeven voor volgend jaar door een bericht te sturen naar KunstuitdeBocht@gmail.com. We informeren u dan op het moment dat we met de voorbereidingen starten voor Tegendraads 2023. www.facebookcom/Kunstuitdebocht.