Op zoek naar eetbare planten in het Ilperveld / zondag 4 september 2022

Algemeen
Eetbare planten zoeken in het Ilperveld
Eetbare planten zoeken in het Ilperveld (Foto: Klaas Ros)

LANDSMEER - Vaar zondag 4 september met schipper en gids van Landschap Noord-Holland naar een eilandje in het Ilperveld waar veel eetbare planten groeien. Zoek, ruik, voel en proef om welke plantjes het gaat. Daarna kun je er thuis zelf een soep, een salade of iets anders lekkers van maken.

Op zoek naar eetbare planten in het Ilperveld

In het Ilperveld groeien veel planten die eetbaar zijn en een geneeskrachtige werking hebben. We varen vandaag Met een fluisterboot op zoek naar eetbare en bruikbare planten. Een ervaren gids brengt ons naar een eilandje waar er veel staan en samen zoeken we er zoveel mogelijk bij elkaar.
Is het watermunt, zevenblad of lisdodde, en hoe smaken de bramen? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven kun je zelf ontdekken om welk plantje het gaat.

Na de vaartocht mag je het gevondene mee naar huis nemen om thuis heerlijk te kokkerellen. Maar wat het wordt hangt helemaal af van wat we die dag tegenkomen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het nog fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 4 september van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.