Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2022

Klaas Pereboom ontvangt de bokaal
Klaas Pereboom ontvangt de bokaal (Foto: Pep)

MARKEN - Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2022. In de finale won hij met 2-1 van Jan Commandeur. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren negentien deelnemers, welke verdeeld waren in drie poules van vijf en één poule van vier. De beste twee van de vier poules gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.

Halve finale

In de halve finale won Jan Commandeur van Neeltje Kaars (13-5) en Klaas Peereboom van Jan Pieter Schouten (14-3).

Finale

De verliezers finale werd gewonnen door Neeltje Kaars. Zij won met 13-9 van Jan Pieter Schouten. De finale won Klaas Peereboom met 2-1 (‘best of three’, 13-11, 6-13 en 13-7) van Jan Commandeur. Een mooie finale tussen twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Tijdens de finale fungeerde een officiële KNVB voetbalscheidsrechter als jeu-de-boules referee en tevens als een soort VAR. Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken.

Het weer werkte zondag heel goed mee, zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door organisator Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar. Deze middag moest één keer de ‘Fanny worden gekust’. Deze deelnemer verloor met 13-0.

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het achttiende jaar georganiseerd en alle deelnemers konden terug kijken op een mooie middag.