Van Koemarkt naar Kunstmarkt zaterdag 27 augustus de 11de editie!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zaterdag 27 augustus vindt de 11de editie plaats van de kunstmarkt op de Koemarkt. 

Van Koemarkt naar Kunstmarkt 

De geschiedenis van deze markt grijpt terug tot 2009. “Toen werd het nog georganiseerd door een lokale kunstenaar, mevrouw Ada Aukema,” vertelt organisator Thijs Dehé. “Zij is keramiste en gaf cursussen en startte met een markt, welke uitgroeide tot een Koemarkt vol kramen met kunst. In het jaar voor corona benaderde zij mij, omdat zij de organisatie te intensief vond.” 

Variatie

Met zijn Organisatiebureau Dehé organiseert Thijs ieder jaar zo’n 25 kunstmarkten per seizoen (van mei tot september). Sommige vaker, sommige 1x per jaar, zoals in Purmerend. Zodoende had hij al een uitgebreid netwerk aan kunstenaars, waardoor hij een grote variatie aan deelnemers heeft. “Dat is het leuke aan deze markten, ik probeer wel te variëren. Ik probeer veel verschillende soorten kunst, kunstenaars en kunstuitingen te laten zien.”

Thijs stond vroeger zelf op de markt, op boeken- en kunstmarkten, samen met zijn vader. Zo’n acht jaar geleden nam hij de organisatie van die markten over. “Nu schuift het meer naar kunstmarkten, want boekhandelaren en boeken komen toch minder. Daarbij zijn de deelnemers een hele leuke doelgroep. Ze zijn trots op wat ze hebben gemaakt, willen het graag presenteren en beleven daar veel lol en plezier aan.” Voor deze kunstmarkt, in het sfeervolle hart van Purmerend, strijken zaterdag zo’n 50 kunstenaars neer. 

De markt is van 10:00 tot 17:00 uur. Kunstenaars uit het hele land en natuurlijk ook lokale artiesten, presenteren hun kunst. Van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten. Daarnaast wordt ook een breed scala sieraden- en textielkunst gepresenteerd. Kortom, voor ieders smaak is iets aanwezig.

Wees welkom voor de markt en de omgeving, met mogelijk een hapje en drankje op een terras.