Open Monumentendag in Monnickendam op 10 en 11 september 2022

Algemeen
Kom naar de Open Monumenten Dagen Monnickendam
Kom naar de Open Monumenten Dagen Monnickendam (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - De landelijke Open Monumenten Dagen worden dit jaar in door de Ver. Oud Monnickendam georganiseerd. Alle opengestelde panden zijn gratis toegankelijk, inclusief Waterlandsmuseum de Speeltoren.

Zaterdag 10 september zijn open: - Noordeinde 5, het voormalige stadhuis met goudleren behang - Toren Grote Kerk: de Stadsgidsen organiseren een beklimming van de toren. Een gids neemt groepjes van 4-6 naar boven, voor een fantastisch uitzicht over heel Waterland. - De Lutherse Kerk aan het Zuideinde 39 - Op zaterdag speelt de beiaardier rond 11 uur op het carillon van de Speeltoren. Dit is in de hal van het museum op groot scherm te bekijken. - Sluiswoning aan het Zuideinde 2, waarin nu de SPW is gevestigd.

Beide dagen zijn open: - De Grote Kerk aan de Zarken 2 (zondag geen torenbeklimming) - Havenstraat 1, de Koperen Vis (voormalig synagoge, nu restaurant) - De RK kerk aan het Noordeinde 19 - Waterlandsmuseum de Speeltoren, waar onder andere het oudste carillon ter wereld wat nog bespeeld wordt te bezichtigen valt.

Helaas is door het wegvallen van de medewerking van de Gemeente Waterland dit jaar geen flyer beschikbaar van de opengestelde panden.