Trekvogels op weg naar het zuiden / zondag18 september 2022

Algemeen
Vaartocht door Ilperveld, op zoek naar trekvogels
Vaartocht door Ilperveld, op zoek naar trekvogels (Foto: aangeleverd)

ILPERVELD - De zomer is bijna voorbij. In het Ilperveld is het nu een drukte van belang. Veel vogels staan op het punt om te vertrekken naar het zuiden. Vaar zondag 18 september mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland en geniet van de activiteiten in dit waterrijke gebied ten noorden van Amsterdam.

Prachtige luchten en trekkende vogels

De herfst kondigt zich aan. Je ziet het aan het veranderende licht, en natuurlijk aan het verkleuren van het blad aan bomen en planten. Veel vogels maken zich op om te vertrekken of zijn al onderweg naar het zuiden. In het waterrijke Ilperveld zie je ze druk bezig met eten zoeken. Zo vullen ze hun voorraad vet aan, broodnodige brandstof voor de aankomende lange tocht.

Vanaf het water kun je genieten van deze doortrekkende vogels, het is een drukte van belang.
Soms tref je ook exoten aan, dwaalgasten uit andere streken. De gids vertelt hier tijdens de vaartocht uitgebreid over. Het blijft een verrassing wat de natuur ons zal bieden, maar het is altijd genieten op het water met de prachtige luchten en mooie atmosfeer.

Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de vogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn, maar goed ingepakt is het volop genieten van het Ilperveld.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 18 september van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.