Drukbezochte Open Dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

Algemeen
Bezoekers keken hun ogen uit tijdens open dag van de brandweer
Bezoekers keken hun ogen uit tijdens open dag van de brandweer (Foto: aangelever)

REGIO - De Open Dag van de Brandweer Zaanstreek-Waterland trok veel publiek. 

Veel ouders met kinderen deden mee met de diverse activiteiten: ze gingen meters de lucht in met een hoogwerker, communiceerden met duikers in een bassin en maakten een ritje in een bluswagen. 

Tijdens de real live demonstraties lieten verschillende hulpdiensten zien hoe ze samenwerken bij een incident, zoals een autobrand of plofkraak. 

Ook de hulpverleners van de toekomst, de jongens en meiden van het Young Fire & Rescue Team en de Jeugd Brandweer Zaanstad, gaven een demonstratie. 

Zoals verwacht waren de waterspelletjes en het brandweerspringkussen populair bij de kleinste bezoekers. Ze keken hun ogen uit als er weer een sirene afging of een voertuig met zwaailichten het terrein opdraaide. 

Remi Lutter, medewerker Brandveilig Leven, liet bezoekers met behulp van virtual reality ervaren wat ze moeten doen bij een vlam in de pan of een dreigende koolmonoxidevergiftiging. “We gaven extra aandacht aan de rookmelders, die nu verplicht zijn. We kregen hier ook veel vragen over. En we hielpen mensen meteen op weg met praktische tips, over het ophangen van de rookmelders bijvoorbeeld.”