Honderden insecten op Biennale Waterlandse Kunstkring

Algemeen
Ruim 100 kunstenaars hebben werk ingeleverd waar insecten centraal staan
Ruim 100 kunstenaars hebben werk ingeleverd waar insecten centraal staan (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Vanaf 24 september vindt er een bijzondere expositie plaats in de Grote Kerk van Monnickendam. De feestelijke opening is om 16.00 uur, door burgmeester Marian van der Weele, met live muziek van Anurakt Scheepers.

Kunstenaars van de Waterlandse Kunstkring hebben de afgelopen twee jaar onderzocht op welke wijze verschillende kunstenaars insecten hebben uitgebeeld. Door middel van een landelijke oproep is aan hedendaagse kunstenaars gevraagd klein werk in te leveren rond het thema “Insecten”. Ruim 100 kunstenaars uit alle delen van het land hebben gereageerd op deze oproep. Zij hebben werk ingeleverd waarin insect of insecten centraal staan. Al het werk is te koop.

Ieder mens heeft natuurlijk zijn eigen opvatting en associaties bij insecten. Waar de een ze ervaart als griezelige kriebeldiertjes, zal de ander de schoonheid ervan weergeven en weer iemand anders zal benadrukken hoe nuttig ze zijn of hoe vernuftig ‘gebouwd’.

Kunstroute

Daarnaast loopt er een kunstroute door de kerk, langs het werk van leden van de Waterlandse Kunstkring. Er is recent werk te zien, waaronder keramiek, schilderijen, assemblages en beelden. De afgelopen twee jaar zijn er een aantal nieuwe leden bijgekomen hetgeen tot een verrassend nieuwe tentoonstelling heeft geleid. Op de website van de Waterlandse Kunstkring, www.waterlandsekunstkring.nl kan men meer informatie vinden.

Iedereen is van harte uitgenodigd de tentoonstelling te bezichtigen. De toegang is gratis. Data: za 24 sept t/m zo 2 okt + za 8 en zo 9 oktober. Openingstijden: woe t/m za 11.00 – 16.00 uur, di en zo13.00 – 16.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding