Speciale expositie Catharina Reynolds | 16 en 17 september 2022

Algemeen
Flor
Flor (Foto: Catharina Reynolds)

MONNICKENDAM - Komend weekend houdt Catharina Reynolds een heel speciale expositie die afwijkt van haar normale tentoonstellingen in galeries in binnen- en buitenland. Dit keer gaat het om kleiner formaat werk, op papier en op linnen dat nooit eerder buiten haar atelier kwam. 

Deze werken zijn ook meer betaalbaar, al vanaf € 100 ingelijst. Haar werk wordt door galeriehouders Lyrisch Abstract genoemd. Zelf zegt zij hierover: hoofdzaak van haar werk is de verwondering. ‘Niets is heel, niets is zoals het er uit ziet. Alles is altijd anders. In mijn werk kom ik intuïtief uit op breuklijnen. Ze komen uit mijn onderbewuste, maar ze moeten rationeel benaderd en gepolijst worden om hun diepgang te verwerkelijken. Het is een proces, geen thema. Alleen de verwondering is een constante. 

Er is veel te zien zaterdag en zondag 17 en 18 september van 14.00-17.00 aan de Fluwelen Burgwal 6 in Monnickendam. En… met een bijzondere verrassing voor diegenen die een klein werk aanschaffen, want die krijgen een tegoedbon (geldig is tot 1-1-2023) voor een al of niet veel groter schilderij voor half geld. Die later in het jaar ingewisseld kan worden. Een mooie buitenkans om in de dure decembermaand iemand blij te maken. 

Catharina komt uit de journalistiek, is schilder (lyrisch abstract) met meer dan 50 expo’s in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze schrijver van zes actuele romans: Flor, Duiker, Alfonso, De zoeteneur, Paola en De blauwe kapel en ook nog afgestudeerd filosoof met een bescheiden praktijk in praktische filosofie.

Diverse kleinere ingelijste werken die voor een kleiner bedrag (incl. kortingsbon) aan te schaffen zijn.