Cursus Genealogie voor beginners

Algemeen
De familie Mak uit Wormer, met opa Jan Mak en opoe Marijtje Romein in het midden, 1936
De familie Mak uit Wormer, met opa Jan Mak en opoe Marijtje Romein in het midden, 1936 (Foto: Waterlands Archief)

PURMEREND - Het Waterlands Archief start vrijdag 7 oktober met de cursus Genealogie voor beginners.

Bent je ook nieuwgierig naar je roots? Heeft je familie bijvoorbeeld altijd al in de regio Waterland gewoond, wat waren hun namen, wat deden zij voor kost, waren zij rijk of juist heel arm? Door onderzoek te doen naar uw familiegeschiedenis komt het verleden op een hele persoonlijke manier tot leven.

In zes lessen leer je een genealogisch onderzoek opzetten en het gebruiken van de basisbronnen voor genealogisch onderzoek: burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafboeken. Daarnaast zijn lessen gewijd aan bronnen betreffende vestiging en vertrek en een kennismaking met notarieel en rechterlijke archieven. In de cursus is met name aandacht voor specifieke, regionale bronnen. 

De laatste les is Herman Rijswijk van de Nederlandse Genealogische Vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden en krijgt u een rondleiding door de depots van het Waterlands Archief. Tijdens de les geeft de docent uitleg. Omdat veel genealogische bronnen tegenwoordig digitaal beschikbaar zijn krijg je daarnaast opdrachten om te leren zoeken naar genealogische gegevens op internet.

Tijd: vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur Data: 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december. Plaats: Waterlands Archief, Wielingenstraat 75. Kosten: € 65,00 inclusief lesmateriaal. Voor de cursussen kun je je tot uiterlijk 7 oktober aanmelden via aanmelden@waterlandsarchief.nl.