Verrassingstas met lekkers op 1 oktober

Algemeen
Vlnr.: Huib en Wilma van den Brink en Erik Gotjé
Vlnr.: Huib en Wilma van den Brink en Erik Gotjé (Foto: Ron Burgering)

MONNICKENDAM - Al 36 jaar is Erik Gotjé de fruitspecialist in de groente- en fruitwinkel Gotjé Groente en Fruit. Daar komt verandering in, want per 1 oktober nemen Wilma en Huib van den Brink de winkel over. En dat vieren ze met een leuke actie.

Overname Gotjé-Groente en Fruit een feit

“Ik ben er van huis uit ingerold,” legt Erik uit, groenteman in hart en nieren. “Het was hard werken, altijd vroeg op, maar daarmee bereikte ik wat ik wilde: een goede band met onze klanten, een ruim assortiment, met producten die je niet overal kunt kopen. En vooral: veel pure producten. We maken alles zelf: salades, handgemaakte mangomoes, jammen, soepen, stampotten. Klanten weten ons daarom te vinden.” En er is een gunfactor, beseft Erik, want de klanten weten dat ze op hem kunnen vertrouwen. “Je moet altijd eerlijk zijn.”

Meer tijd en rust

Dankzij zus Henneke, zijn rechterhand, en zijn medewerkers kon hij af en toe toch vrij nemen. Maar toen ook zij met pensioen ging, begon hij erover te denken om het rustiger aan te gaan doen. “Ik wilde meer tijd voor mezelf, meer rust, dus ik zocht iemand om de winkel over te nemen.”

Gewoon doen!

Wilma werkt al ruim vijf jaar in de winkel. Toen Erik liet merken dat hij iemand zocht, vroeg ze eigenlijk voor de grap: ‘en wat moet die toko dan wel kosten?’ Maar na die opmerking volgde toch een serieus gesprek en praatte ze erover met haar man Huib. Die had een glazenwasserbedrijf, maar wilde best wel wat anders. “Hij zei: gewoon doen!”

Persoonlijk contact

Ook Wilma heeft hart voor de winkel en de klanten. “Hier komen mensen uit de buurt boodschappen doen. Ik hou van het persoonlijke contact met de mensen, daarbij willen we voortborduren op wat Erik heeft opgebouwd. Voor de feestdagen denken we wel aan geschenkverpakkingen met mooie artikelen; kaas, een flesje wijn, en meer moois.”

Vertrouwde gezichten

Per 1 oktober is de overname een feit. Het eerste jaar helpt Erik nog mee in de winkel in een adviserende functie en langzamerhand zullen Wilma en Huib steeds meer van hem overnemen. De medewerkers blijven gewoon bij hen werken. Dus wat de winkel betreft, blijft de kwaliteit zoals de klanten gewend zijn, met dezelfde vertrouwde gezichten.

Leuke 1 oktober-actie!

“We vieren de overname wel met een leuke actie,” laat Wilma weten. “Op 1 oktober wordt een nieuw bord met onze naam op de winkel geplaatst. De eerste 100 betalende klanten krijgen die dag een mooie verrassingstas mee. Die overigens weer gebruikt kan worden om een volgende keer weer te vullen!”