Een voordeel van werken in de ICT is dat je gegarandeerd werk vindt.
Een voordeel van werken in de ICT is dat je gegarandeerd werk vindt. (Foto: aangeleverd)

Redenen om voor een baan in de ICT te kiezen

Algemeen

Ben je momenteel druk bezig met het kiezen van een opleiding en twijfel je tussen bepaalde vakgebieden? Of heb je bepaalde kennis op zak, maar weet je niet welke richting je op wilt? Werken in de ICT heeft diverse voordelen, waardoor deze sector absoluut het overwegen waard is. De redenen om voor een baan in de wereld van informatie- en communicatietechnologie te kiezen? Je leest het hieronder! 

Voor zowel mannen als vrouwen geschikt

Denk je aan een baan de ICT, dan denk je misschien al snel aan mannen. Hoewel het percentage mannen in de wereld van ICT wel een stuk hoger ligt, neemt het aantal vrouwen in ICT gelukkig de laatste jaren wel toe. Laat je dus als vrouw absoluut niet tegenhouden als de wereld van ICT je tof lijkt, want het is voor zowel mannen als vrouwen geschikt!

Gegarandeerd werk

Wat een mooi voordeel is van werken in de ICT is dat je gegarandeerd werk vindt. Het is een innovatieve sector met veel verschillende functies en hierdoor heb je eindeloos mogelijkheden. De vraag naar ICT-personeel is hoog en dat maakt het maakt het makkelijker om de perfecte baan te vinden. Met de juiste kennis en ervaring op zak moet het jou zonder twijfel lukken om een leuke baan in deze sector te scoren. Op dit moment aan het zoeken naar een toffe baan? Bekijk dan deze vacatures in ICT.

Mogelijk om in diverse branches aan de slag te gaan

Zoek je werk in de wereld van ICT, dan is het mogelijk om aan de slag te gaan met de informatie en/of communicatie kant. Echter biedt dit bijzondere vakgebied nog veel meer mogelijkheden. ICT is namelijk voor verschillende branches van groot belang om optimaal successen te behalen. Er zijn ook diverse functies te vervullen bij bijvoorbeeld de overheid, in de industrie, in de zorg of in het onderwijs. Op deze manier is het ook mogelijk om je passie voor de ene sector te combineren met de andere. Met een baan in de ICT is er dus veel mogelijk en bepaal je helemaal zelf welke richting je op wilt gaan.

Mooi salaris

Zeg je ICT, dan zeg je mooi salaris. Het is niet geheel onbekend dat je in deze sector goed gaat verdienen. Dit is zelfs bovengemiddeld. Dat je goed gaat verdienen heeft onder andere te maken met de vaardigheden waar je over moet beschikken, maar ook omdat de vraag naar personeel hoog is. 

Veel verschillende functies

In de wereld van informatie- en communicatietechnologie werken betekent dat je verschillende functies uit kunt oefenen. Het is een heel breed vakgebied en hierdoor krijg je de kans om voor een functie kiezen die bij jouw vaardigheden en wensen past. Denk bij functies in deze sector aan bijvoorbeeld systeembeheerder, programmeur, softwareontwikkelaar, projectmanager of consultant. In deze sector zijn er ook voldoende doorgroeimogelijkheden. 

Je blijft altijd leren

Nog een goede reden om te kiezen voor een baan in de ICT is omdat het mogelijk is om altijd door te blijven leren. Omdat het een hele innovatieve sector betreft, betekent dit dat er continu nieuwe ontwikkelingen ontstaan. En dat betekent ook dat je nooit uitgeleerd bent, waardoor je jezelf zal blijven ontwikkelen. Door goed op de hoogte te blijven van de trends en innovaties in dit vakgebied krijg je de kans om dit meteen in de praktijk toe te passen. 

Het werken in de wereld van ICT heeft zoals je hierboven hebt gelezen meerdere voordelen. Mocht je nog in de oriënterende fase zitten om te kijken naar in welk vakgebied je graag werkzaam wilt zijn, dan is ICT ongetwijfeld een sector die je in gedachten moet houden. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Spectaculaire afsluiting Purmer 400 jaar met Finish Profiles Lichtjesoptocht Algemeen 6 dec, 14:28
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
Spectaculaire afsluiting Purmer 400 jaar met Finish Profiles Lichtjesoptocht Algemeen 6 dec, 14:06
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Resultaat Voedselbank inzameling Algemeen 6 dec, 11:18
Afbeelding
Drie gewonden bij ongeval Watergang 112-nieuws 5 dec, 17:10
Afbeelding
Wedstrijdverslag winterse editieTwiskemolenloop | 4-12-2022 Algemeen 5 dec, 10:44
Afbeelding
Sint verrast Oekraïense kinderen in Edam met bezoek Algemeen 4 dec, 11:27
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Peuterparade: Spelenderwijs taal ontdekken in de Bibliotheek Volendam Algemeen 2 dec, 13:31
Afbeelding
Openingstijden supermarkten Volendam tijdens Kerst en Oud & Nieuw 2022 Winkelen 2 dec, 10:48
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Partij voor de Dieren doet voor het eerst mee aan waterschapsverkiezingen Holland Noorderkwartier Algemeen 1 dec, 12:26
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief