Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen.
Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen. (Foto: aangeleverd)

Deze 4 verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten

Algemeen

Er zijn heel veel dingen waarvoor je je kunt verzekeren. Als je research aan het doen bent naar verzekeringen, dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De premies en dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij en er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen. Maar welke verzekeringen zijn nou echt handig om te hebben? En welke verzekeringen zijn verplicht? In dit artikel leggen we het je uit.

Autoverzekering

Denk je erover na om een auto te kopen? Of heb je kort geleden een auto gekocht? In het laatste geval, gefeliciteerd! Nu is het echter zaak om een autoverzekering te regelen. Als je in Nederland de openbare weg op wilt met je auto, dan moet deze verzekerd zijn. Als het gaat om autoverzekeringen, dan heb je een aantal keuzes.

Er zijn namelijk drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+, en All Risk. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je aanricht aan anderen. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Met een WA Plus-verzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal, brand-, storm- en ruitschade. Met een All Risk-verzekering ben je ten slotte ook nog verzekerd voor schade aan je eigen auto en vandalisme. 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die je vaak moet afsluiten als je een hypotheek neemt om een huis te kopen. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die ontstaat aan dingen die aan je huis vastzitten. Denk dan aan je gevel, het dak, de regenpijp, een schuur, enzovoort. Deze schade mag dan natuurlijk niet door jouzelf aangericht zijn, maar moet door iets aangericht zijn waar je zelf geen controle over had.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is eigenlijk een soort aanvulling op de opstalverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht bij het kopen van een huis, maar wordt wel vaak aangeraden. Met deze verzekering ben je namelijk gedekt voor schade die aangericht wordt aan de spullen in je huis, ook wel je inboedel genoemd.

Als je dure spullen hebt staan in je huis, dan wil je natuurlijk niet dat hier schade aan ontstaat. Met een inboedelverzekering krijg je geld uitgekeerd als er schade ontstaat aan je inboedel door bijvoorbeeld brand, water of een storm. Je krijgt dan geld uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij. Met dit geld kun je vervolgens een nieuwe inboedel aanschaffen.

Woonverzekering

Je kunt een inboedelverzekering en een opstalverzekering apart van elkaar afsluiten, maar dat wordt meestal niet aangeraden. Een woonverzekering is een pakket bestaande uit een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering. Omdat je drie verzekeringen tegelijk afsluit, is de verzekeringsmaatschappij bereid om je een lagere premie te laten betalen. Overweeg je deze verzekeringen af te sluiten, dan is het dus aan te raden om te kiezen voor een woonverzekering.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Op zoek naar de nieuwe Dichter des Waterlands Algemeen 25 jan, 11:50
Afbeelding
Twee gewonden bij botsing op N247 112-nieuws 24 jan, 22:40
Afbeelding
12 februari: landelijke doneer-een-zaailing dag! Algemeen 24 jan, 10:46
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:08
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 09:00
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:49
Afbeelding
'Hospice 'In Vrijheid' Waterland speelt belangrijke rol in de samenleving' Algemeen 23 jan, 16:39
Afbeelding
“Woningen in Waterland voor de groep voor wie de woningnood het hoogst is" Algemeen 23 jan, 16:21
Afbeelding
Na Open Huis nog volop kennismakingsactiviteiten bij PSG-scholen Algemeen 23 jan, 15:56
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Dementie treft veel ouderen in onze regio: lees hier over de cijfers Algemeen 23 jan, 09:53
Afbeelding
Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan Algemeen 19 jan, 13:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.