Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen.
Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen. (Foto: aangeleverd)

Deze 4 verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten

Algemeen

Er zijn heel veel dingen waarvoor je je kunt verzekeren. Als je research aan het doen bent naar verzekeringen, dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De premies en dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij en er zijn veel verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen. Maar welke verzekeringen zijn nou echt handig om te hebben? En welke verzekeringen zijn verplicht? In dit artikel leggen we het je uit.

Autoverzekering

Denk je erover na om een auto te kopen? Of heb je kort geleden een auto gekocht? In het laatste geval, gefeliciteerd! Nu is het echter zaak om een autoverzekering te regelen. Als je in Nederland de openbare weg op wilt met je auto, dan moet deze verzekerd zijn. Als het gaat om autoverzekeringen, dan heb je een aantal keuzes.

Er zijn namelijk drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+, en All Risk. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je aanricht aan anderen. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Met een WA Plus-verzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal, brand-, storm- en ruitschade. Met een All Risk-verzekering ben je ten slotte ook nog verzekerd voor schade aan je eigen auto en vandalisme. 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die je vaak moet afsluiten als je een hypotheek neemt om een huis te kopen. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die ontstaat aan dingen die aan je huis vastzitten. Denk dan aan je gevel, het dak, de regenpijp, een schuur, enzovoort. Deze schade mag dan natuurlijk niet door jouzelf aangericht zijn, maar moet door iets aangericht zijn waar je zelf geen controle over had.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is eigenlijk een soort aanvulling op de opstalverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht bij het kopen van een huis, maar wordt wel vaak aangeraden. Met deze verzekering ben je namelijk gedekt voor schade die aangericht wordt aan de spullen in je huis, ook wel je inboedel genoemd.

Als je dure spullen hebt staan in je huis, dan wil je natuurlijk niet dat hier schade aan ontstaat. Met een inboedelverzekering krijg je geld uitgekeerd als er schade ontstaat aan je inboedel door bijvoorbeeld brand, water of een storm. Je krijgt dan geld uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij. Met dit geld kun je vervolgens een nieuwe inboedel aanschaffen.

Woonverzekering

Je kunt een inboedelverzekering en een opstalverzekering apart van elkaar afsluiten, maar dat wordt meestal niet aangeraden. Een woonverzekering is een pakket bestaande uit een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering. Omdat je drie verzekeringen tegelijk afsluit, is de verzekeringsmaatschappij bereid om je een lagere premie te laten betalen. Overweeg je deze verzekeringen af te sluiten, dan is het dus aan te raden om te kiezen voor een woonverzekering.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kerstboomactie voor Hospice bij Tuincentrum Koen Algemeen 1 dec, 06:44
Afbeelding
De week door met omroep PIM Algemeen 30 nov, 11:28
Afbeelding
Waarom op kantoor lunchen met collega’s belangrijk is Algemeen 29 nov, 15:44
Afbeelding
2e-hands kerstmarkt en kerststallenroute Algemeen 29 nov, 14:06
Afbeelding
Nieuwe Markers maken kennis met Marken in Het Trefpunt Algemeen 29 nov, 13:43
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Column Klaas Lelie - Sinterklaasachterstand Algemeen 29 nov, 10:35
Afbeelding
Nieuwe activiteiten in het OntdekLab Algemeen 29 nov, 09:26
Afbeelding
PvdA persbericht Wormerland-Westertil blijft open Algemeen 29 nov, 07:30
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
De week door met omroep PIM Algemeen 27 nov, 16:24
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief