Herfst in het Ilperveld: bijzondere paddenstoelen en wat zie je nog meer? / zondag16 oktober 2022

Algemeen
Spinnen zijn er vooral in de herfst en zijn prachtig!
Spinnen zijn er vooral in de herfst en zijn prachtig! (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Tijdens deze vaartocht in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland zie je de eerste tekenen van de herfst. Je gaat op zoek naar bijzondere paddenstoelen en je komt ook zeker spinnen en andere insecten tegen. Maar geniet zondag 16 oktober vooral  van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes.

Herfst in het Ilperveld

De schipper vaart naar een van de vele eilandjes in het Ilperveld. Hier wandel je over trilveen, langs legakkers en petgaten. De grond trilt soms onder je voeten, de aarde beweegt.

Over het knuppelpad loop je door het Berkenbos. Op de Zuiderschorren staat nog een echt broekbos met bijzondere flora, fauna en broeihopen voor ringslangen. De herfst laat zich zien met zwammetjes en paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het is nu ook de tijd voor spinnen en andere insecten.

De gids legt uit en vertelt over de specifieke eigenschappen van de planten en dieren en hoe het komt dat ze hier groeien en leven. 

Ben je in het bezit van een verrekijker, neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 16 oktober van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.