Inner Wheel kleurde rood voor ‘Hart voor Vrouwen’

Algemeen
Rood was de bepalende kleur bij de dames van Inner Wheel Purmerend.
Rood was de bepalende kleur bij de dames van Inner Wheel Purmerend. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Op donderdag 29 september, uitgeroepen tot internationale Dress Red Day, heeft Service club Inner Wheel Purmerend met succes een High Tea georganiseerd bij Hotel van der Valk A7 in Hoorn. Dit deed de club samen met de andere Inner Wheel clubs uit Noord-Holland; Aalsmeer, Alkmaar, Den Helder en Haarlem.

Alle deelneemsters werd gevraagd om vooral iets roods aan te trekken, want op Dress Red Day is het de bedoeling op deze manier aandacht te vragen voor hart en hartfalen bij vrouwen in het bijzonder. Vanwege het verschil tussen het vrouwen-en mannenhart is verder onderzoek naar het vrouwenhart van groot belang.

De stichting ‘Hart voor Vrouwen’ richt zich hier specifiek op en daarom steunt Inner Wheel Nederland hen gedurende drie jaar met allerlei activiteiten. Zo kleurde niet alleen Hoorn, maar ook de rest van Nederland tijdens de Dress Red Day rood tijdens activiteiten, speciaal voor deze dag georganiseerd door de vele andere Inner Wheel clubs.

De totale opbrengst van de High Tea in Hoorn, tezamen met de andere activiteiten door heel Nederland, is bestemd voor de stichting ‘Hart voor Vrouwen’.