BigglesBigband in het Mirrorpaviljoen | zo 9 okt 2022

Algemeen
Biggles Bigband.
Biggles Bigband. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Zondagmiddag 9 oktober organiseert Stichting Jazz een swingend jazzconcert door Biggles Big Band in het Mirror Paviljoen aan de Monnickendamse Gouwzee. 

De 25-koppige Biggles Big Band, inclusief strijkkwartet, brengt een aanstekelijk swingend programma van jazz klassiekers uit het repertoire van Count Basie, Duke Ellington en Glenn Miller. Met zangeres Clara Bakker komen Ella Fitzgerald en Peggy Lee weer tot leven met hits als Big Spender, Why Don’t You Do Right en Love For Sale. 

Voor dirigent Adrie Braat uit Monnickendam is het een thuiswedstrijd. Naast leider en oprichter van Biggles Big Band is hij vooral actief als bassist van de wereldberoemde Dutch Swing College Band waarmee hij de hele wereld over reist. 

Biggles Big Band brengt heerlijke muziek om naar te luisteren en is zo aanstekelijk dat iedereen meezingt en op de dansvloer komt. De kans bestaat dat sommige musici zelfs het publiek in springen tijdens hun solo! Ook internationaal is Biggles Big Band nog steeds actief met concerten in Frankrijk, Spanje en Duitsland. 

Zondag 9 oktober belooft een onvergetelijke middag te worden. Toegang is gratis en uiteraard worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. 16:00 uur - Mirror Paviljoen, Waterlandse Zeedijk, Monnickendam. Toegang gratis. Aansluitend rond 17:00 uur jamsession