Intiem concert in Het Koggenhuis

Algemeen
Marcel Kapteijn.
Marcel Kapteijn. (Foto: Bob de Boer)

SCHARDAM - De Purmerendse zanger Marcel Kapteijn neemt de Groninger pianist Boelo Klat mee naar Het Koggenhuis in Schardam. Zondagmiddag 16 oktober zorgen Crooner Kapteijn en Klat voor een wervelende muzikale middag. 

Een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues. Dankzij een mooie mix van nummers van het nieuwste album van Marcel “The Man I am” en nieuwe songs die door Boelo zijn gearrangeerd creëren ze een uitgebalanceerd concert met een gelijkwaardige verdeling zang/piano.

Ten Sharp

Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met het nummer ‘You’ van de band Ten Sharp. De hit is nog altijd dagelijks over de hele wereld te horen op de radio. Hij leeft voor de muziek, heeft vele platen op zijn naam staan en maakt tegenwoordig ook furore met zijn band Marcel Kapteijn & the Raindogs. 

De Groningse componist/pianist Boelo Klat begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Na zijn studie Klassiek en Jazz aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen ging hij zich toe leggen op het componeren en het uitvoeren van eigen composities. Muziekstukken die variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar het kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Magnolia

Door een toevallige ontmoeting bij Omroep Fryslan vonden deze top muzikanten elkaar. De klik was zo goed dat ze besloten iets te ondernemen. Zo werd het album ‘Magnolia’ geboren, een album met elf prachtige nummers waarbij intieme luisterliedjes en bluesy songs, soms met een tipje jazz, elkaar afwisselen. Het bewijs van een mooi project waar met hart en ziel aan is gewerkt en wat tot in de tenen is beleefd. 

Het Koggenhuis, Schardam 19, aanvang 15:00u, prijs € 18,00. Reserveren via: www.koggenhuis.nl/podium-19/