3 persberichten ivn waterland

Algemeen
Paddestoelen zoeken in de herfst.
Paddestoelen zoeken in de herfst. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dinsdag 18 oktober om 20.00 uur organiseert IVN Waterland een lezing. Marcel Boer komt in de Natuurloods in Purmerend vertellen over twee boeken die hij heeft geschreven.

Diverse activiteiten IVN Waterland

Marcel Boer is schrijver van artikelen en boeken over vogels. Hij is al zijn hele leven een enthousiaste vogelaar en sinds 2003 vogelgids bij bezoekerscentrum “De Poelboerderij” voor Vogelbescherming Nederland in het Wormer-en Jisperveld. Als medewerker van de werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht Zaanstreek inventariseert en beschermt hij de roofvogels en uilen in en rond dit prachtige 2300 ha grote natuurgebied. Marcel Boer vertelt over zijn twee boeken: Vogelfamilies van Nederland en Wat maakt vogels zo interessant?

De boeken kunnen na de presentatie aangekocht en gesigneerd worden. De opbrengst is voor Vogelbescherming Nederland. Aanmelden kan via nancy.ivn.w@gmail.com. Adres: Natuurloods, Trimpad 6, Purmerend

Herfstwandeling in heemtuin De Dwarsgouw

PURMEREND - Samen met de gidsen van IVN Waterland gaan we op zondag 23 oktober op zoek naar de herfstverschijnselen in de heemtuin. 

Tijdens de wandeling in en rond heemtuin De Dwarsgouw gaan we op zoek naar de herfst en de paddenstoelen. Tijdens de zoektocht gaan we in op het ontstaan, de groei, de vormen en kleuren van de verschillende soorten paddenstoelen. We kijken naar vormen, kleuren en gebruiken onze neus voor de geuren. Welke soorten zijn er en aan welk leefgebied zijn ze gebonden?

Om 10.00 uur verzamelen bij de Natuurloods, Trimpad 6. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan vochtig zijn. Voor meer informatie en aanmelden: heemtuinwg.ivn.nl@gmail.com. Kosten voor niet-IVN leden € 2,00. Kinderen gratis.

Nacht van de Nacht met IVN Waterland

Zaterdagavond 29 oktober maken we een wandeling door het Purmerbos. 

De Nachtnatuurgids wacht ons op bij parkeerplaats De Es. Hij leidt ons over donkere paden en brengt ons naar de mysterieuze Vertellers van de Nacht. Een wandeling in het weinige maanlicht is een bijzondere ervaring. Je ogen moeten wennen aan het donker en je maakt nu meer gebruik van je reuk, gehoor en tast. De nacht dompelt de natuur in een magisch sfeertje door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van afgevallen blad.

De wandeling begint om 20.00 uur vanaf parkeerplaats de Es, Westerweg 12, duurt ±2 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Na afloop genieten we van een kopje koffie, thee en limonade. De paden kunnen nat en modderig zijn dus trek waterdichte schoenen of kaplaarzen aan. Aanmelden via: nancy.ivn.w@gmail.com. Kosten: € 2,00 en kinderen gratis.

De Nacht van de nacht.