Groot Waterland Project Orkest naar Sastival | Noordwijkerhout, za 5 november 2022

Algemeen
De leden van het Groot Waterland Project Orkest oefenen voor Sastival.
De leden van het Groot Waterland Project Orkest oefenen voor Sastival. (Foto: Juliana Marken)

MARKEN - Leerlingenorkest Juliana doet als Groot Waterland Project Orkest mee met Sastival in Noordwijkerhout op zaterdag 5 november.

Pieter Pereboom 

De Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken, opgericht in 1910 en dus ruim 110 jaar jong, kan rusten op een Groot Orkest, een Mallet Band, een Opstaporkest voor de beginnende muzikanten en het Leerlingen Orkest voor de meer gevorderde leerlingen. Door inspanningen van het bestuur en vrijwilligers heeft de vereniging een mooie groep jongeren, jongvolwassenen, volwassenen en herintreders die de vereniging jong en vitaal houden. 

Aantrekken en vasthouden

Het werven, enthousiasmeren en behouden van jeugdleden is een hele uitdaging en niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Dit geldt voor alle muziekverenigingen. De omliggende verenigingen zijn voor de zomervakantie benaderd met de vraag of er leerlingen zijn die mee willen spelen tijdens een festival. Dit heeft er toe geleid dat er er een 19 leden tellend project orkest is ontstaan, het ‘Groot Waterland Project Orkest. 

Het orkest bestaat uit 14 leden van het Leerlingen Orkest van Juliana Marken, inclusief 2 leden uit het Groot Orkest, 3 muzikanten vanuit Zeevangs Fanfare, 1 muzikant vanuit Fanfare Zuiderwoude en 1 muzikant vanuit Fanfare Wilhelmina Volendam. De Waterlandse muzikanten, onder leiding van dirigente Sascha Ewouds, doen mee aan het ‘Sastival’, een festival voor leerlingenorkesten, dat zaterdag 5 november in het ‘Teijlingen College Leeuwenhorst’ in Noordwijkerhout gehouden wordt.

Repetities

In aanloop naar het festival zijn er diverse orkest en sectie repetities onder leiding van Jaap Schipper, Hein Pieter Zondervan en Wolmet Stooker-van Riel. Vier stukken stonden op de lessenaar: Free World Fantasy van J. de Haan; We don’t talk about Bruno van Henk Veldt; Jungle Book van Ivo Kouwenhoven en Rock About van Frede Gines. Free World Fantasy zal tijdens het festival beoordeeld worden.

Na het samen musiceren werd het BNC ‘s avonds omgetoverd tot laser game zone. De zondag werd afgesloten met een try-out concert waarbij het aanwezige publiek werd gevraagd de stukken te beoordelen. Met nog vier weken te gaan kunnen de puntjes op de i gezet worden. 

Muziek maken is leuk, sámen muziek maken een feestje. Het Groot Waterland Project Orkest gaat ervoor!

(bron: www.MarkerNieuws.com)