Onze eerste Triade dag is 15 november

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Elk jaar organiseert SG De Triade “Triade dagen”. Tijdens deze dagen kunnen de leerlingen tweeëneenhalf uur lang lessen volgen waarbij zij kennis maken met het voortgezet onderwijs in het algemeen en met de mogelijkheden van SG De Triade in het bijzonder. 

Super enthousiaste leerlingen tijdens ‘Triade dagen’

Leerlingen van diverse basisscholen uit de regio werken onder de vakkundige begeleiding van docenten van de Triade. De basisschoolleerlingen volgen gevarieerde lessen gevolgd en gaan zelf aan de slag om leuke dingen te maken.

De lessen

Bij BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) leerden zij het spel Sling Puck maken en een muurtje metselen. 

Bij Style & Design konden zij een hapjesplank maken. Bij techniek maakten ze een prachtig houten werpspel . 

Bij MVI (Media, Vormgeving en ICT) ervoeren de leerlingen hoe de fotografie met een greenscreen werkt. Daarbij bewerkten ze hun eigen foto in Adobe Photoshop. Ook monteerden ze een eigen film met behulp van Wevideo. 

Bij PIE (Produceren, Installeren en Energie) maakten ze een zenuwspiraal. En bij Natuurkunde/Scheikunde (NASK) maakten zij een ‘duiker’. De cartesische duiker is een voorwerp dat, wanneer deze in een afgesloten fles wordt gestopt, zinkt wanneer je in de fles knijpt en weer drijft wanneer er wordt gestopt met knijpen. 

De eerste Triade dag 15 november was zeer geslaagd.

De 480 achtste-groepers gingen met nieuwe technische kennis, mooie werkstukken, een Triade-tas met inhoud en een trotse glimlach op hun gezicht naar huis. Dinsdag 22 november is de 2e Triade dag met nog eens 400 groep 8 leerlingen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.detriade.nl. Ouders kunnen zich daar inschrijven om samen met hun kind een persoonlijke rondleiding te volgen van 23 januari t/m 10 februari 2023. En alle ouder(s) zijn met hun kind van harte welkom op de open avond, 31 januari 2023, van 18.30 - 21.00 uur.