Materiaal ons Streekblad week 46

Algemeen
‘Tacoyo’-jubileum Frank Pelder.
‘Tacoyo’-jubileum Frank Pelder. (Foto: Omroep PIM)

De week door met omroep PIM

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV Gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Sinterklaas is weer in het land!

De intochten van Sinterklaas en zijn Pieten in diverse kernen in Waterland zijn op PIM te zien. Mevrouw Anna had na het Sinterklaasjournaal nog genoeg energie over voor de intocht in Monnickendam. Ook in Broek is alles naar wens gegaan met de intocht en komend weekend volgen op zaterdag Marken en Ilpendam.

Remembrance Day

Zondag 13 november was het Remembrance Day, de herdenking van de slachtoffers vanaf de Eerste Wereldoorlog. In Waterland is deze herdenking traditie en wordt georganiseerd door het Herdenkingscomité met gastsprekers als Harm Scheepstra als loco-burgemeester, Dominee van de strijdkrachten Fred Omvlee. Het gedicht in Flanders Fields werd door Andrew Harvey, een Australische inwoner van Monnickendam, voorgedragen. Muzikale begeleiding en The Last Post door Muziekvereniging Olympia/Con Brio.

Openingsborrel fysio Ooster Ee

De fysio is uitgebreid met een trainingsruimte en de rest van de praktijk heeft ook een mooie opknapbeurt ondergaan. Dit werd gevierd met een openingsborrel voor vrienden en familie. Zaterdag 26 november mogen Waterlanders de nieuwe praktijk komen bezichtigen.

‘Tacoyo’-jubileum Frank Pelder

De trainingen Tacoyo in Monnickendam worden al 25 jaar vol enthousiasme verzorgd door Monnickendammer Frank Pelder. Frank geeft elke zaterdagochtend lessen Tacoyo in Monnickendam (Marijkehal). Frank is bewegingswetenschapper en onder meer 25 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding en docent gezondheidskunde.

Live-uitzending kerkdienst

Elke zondagochtend om 10.00 uur wordt de kerkdienst live uitgezonden vanuit de Grote Kerk of de Opstandingskerk.

Kanaal omroep PIM

Elke dag te zien om 12-13u / 18-19u / 21-22u / 23-00u. Ziggo kanaal 46 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818.