De week door met omroep PIM

Algemeen
Stadsgids Marten Horjus.
Stadsgids Marten Horjus. (Foto: Omroep PIM)

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV Gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Grote verwarring bij de intocht van Sinterklaas in Ilpendam Komt ‘ie wel? Komt ‘ie niet? Elk jaar is het maar weer de vraag of Sinterklaas wel naar Nederland komt. De kinderen in Ilpendam stonden verbaasd te kijken toen er een Piet op het paard van Sinterklaas aan kwam rijden. Piet had gehoord dat Sinterklaas niet naar Ilpendam kon komen en bedacht toen om de kleren van Sinterklaas aan te trekken en per paard de kinderen van Ilpendam te bezoeken. Hoe dit afloopt? Kijk op PIM.

Aankomst Sint Marken

Klokslag half vijf verschijnt in de havenmond van Marken een schip. Aan boord de Sint en een groep Pieten. Het is mooi weer, maar fris. De kade staat vol met kinderen en ouders en natuurlijk muziekkorps Juliana in hun mooie klederdracht. De burgemeester is nog net op tijd om de Sint te begroeten. Er wordt volop gezongen. Daarna vertrekt iedereen in optocht naar dorpshuis Het Trefpunt. Het hele verslag vind je op PIM.

Winterwandeling 

Hoe komt Jan Splinter door de winter? Degenen die meegelopen hebben met de winterwandeling met stadsgids Marten en zijn collega stadsgidsen hebben misschien een antwoord op deze vraag gekregen.

In elk geval was het leven vroeger een stuk ingewikkelder dan tegenwoordig. Denk aan het leven zonder riool, de barre winters en de watersnoodramp van januari 1916. Tijdens deze winterwandeling liep Omroep PIM een stukje mee.

Monnickendam heeft ongeveer 20 stadsgidsen die regelmatig een themawandeling verzorgen.

Live-uitzending kerkdienst

De kerkdienst van de Protestantse gemeente wordt zondag om 10.00 uur live uitgezonden vanuit de Opstandingskerk. De voorganger is ds. K. Spronk.

Gemeentenieuws

De voorbereidende raadsvergadering is op 1 december a.s. om 19.30 uur live te volgen via omroep PIM. De herhaling is te zien op zondag 4 december om 19.00 uur.

Waterlands videonieuws

Elke dag te zien om 12-13u / 18-19u / 21-22u / 23-00u. Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818.