PvdA persbericht Wormerland-Westertil blijft open

Algemeen
Kees-Jan Kindt
Kees-Jan Kindt (Foto: aangeleverd)

PvdA-fractie blij met doorstart Westertil

WORMERLAND - Onlangs heeft de gemeenteraad van Wormerland zich unaniem uitgesproken vóór het openhouden van de Westertil. 

Sinds november 2021 hing een dreigende sluiting van deze ontmoetingsruimte voor ouderen in de lucht. Tijdens de begrotingsbehandeling was toen voorgesteld om de huur voor de ruimte te beëindigen. Het college van B.&W. vond dat deze ontmoetingsruimte te weinig gebruikt werd.

De PvdA-fractie kwam daar meteen tegen in verzet. Want de terugloop van het bezoek aan de Westertil was voornamelijk te wijten aan de gevolgen van de Corona-pandemie. Bovendien stelde de PvdA dat door de vergrijzing het aantal ouderen in Wormerland sterk toeneemt. Zo ook de behoefte aan ontmoeting en sociale activiteiten. 

“Het zou van grote kortzichtigheid getuigen om juist nu deze ruimte te sluiten”, aldus Kees-Jan Kindt, fractievoorzitter van de PvdA in Wormerland. Daarnaast kwamen actieve vrijwilligers en betrokkenen met interessante plannen en ideeën om de Westertil nieuw leven in blazen. Met name de heren Dick Kranenburg en Freek Maas hebben daar een voortrekkersrol in gespeeld. 

In een latere fase heeft Ben van Roode sturing gegeven aan de organisatie. Kees-Jan Kindt: “Gelukkig is nu het tij gekeerd. Met het besluit van afgelopen avond wordt nu een serieuze kans geboden om van de Westertil opnieuw een sociale ontmoetingsplaats te maken die er toe doet. Voor de ouderen van de naastgelegen Faunaflat zelf, maar ook voor al die anderen uit de gemeente die daar nu en in de toekomst behoefte aan hebben.

Als fractie staan we in goed contact met de huidige gebruikers en vrijwilligers. We feliciteren de initiatiefnemers met deze uitkomst en blijven de ontwikkelingen bij de Westertil met belangstelling volgen”.