Nieuwe Markers maken kennis met Marken in Het Trefpunt

Algemeen
Een hartelijk welkom voor de Nieuwe Markers.
Een hartelijk welkom voor de Nieuwe Markers. (Foto: Pep)

Nieuwe Markers maken kennis met Marken

MARKEN - Nieuwe Markers werden afgelopen zaterdag van harte welkom geheten in de foyer van dorpshuis Het Trefpunt. De Stichting Eilandraad Marken had een  welkomstparty georganiseerd onder het genot van een hapje en drankje met als traditioneel cadeau een welkomsttasje.

Pieter Pereboom

Mensen die op Marken nieuw zijn komen wonen, Nieuwe Markers genaamd, zijn onbekend met allerlei zaken die op Marken plaatsvinden. Daarom krijgen Nieuwe Markers een welkomsttasje van de Eilandraad. In dit tasje bevindt zich allerlei informatie over bedrijven, verenigingen en stichtingen en meer op het voormalig eiland.

Diverse verenigingen waren uitgenodigd, omdat de Eilandraad naast activeren en adviseren ook wil verbinden. De verenigingen, stichtingen, kerk en school waren goed vertegenwoordigd en lieten de nieuwe inwoners (veelal interactief) kennismaken, waardoor men de gezichten achter de verenigingen zag, met mooi resultaat tot gevolg.

Voorzitter Cees van Altena van de Eilandraad heette iedereen welkom en was blij met de goede opkomst. Hij memoreerde dat Marken geen ‘openluchtmuseum’ is. En dat op Koningsdag, brommers zonder uitlaat, rond de klok van vijf uur in de morgen, een traditie is die bij Marken hoort. Ook vier dagen Havenfeesten is na ruim dertig jaar een Marker evenement, dat niet meer weg te denken is. Net als Jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ aan de Kerkbuurt. Van Altena deelde het eerste welkomsttasje uit aan z’n buurvrouw Olga, die dat met veel plezier in ontvangst nam.