Spectaculaire afsluiting Purmer 400 jaar met Finish Profiles Lichtjesoptocht

Algemeen
Grootse lichtjesoptocht als afsluiting van Purmer 400.
Grootse lichtjesoptocht als afsluiting van Purmer 400. (Foto: aangeleverd)

Spectaculaire afsluiting Purmer 400 jaar met Finish Profiles Lichtjesoptocht

PURMEREND - Zaterdag 17 december, om 19.30 uur, start de afsluitende lichtjesoptocht van de succesvolle viering van Purmer 400 jaar. Dit wordt weer een spectaculaire optocht met door lichtjes aangeklede tractoren en andere voertuigen. We verwachten nog meer voertuigen rijdend door de Purmerpolder dan de openingsoptocht van 12 februari van dit jaar. Dit prachtige schouwspel is te bewonderen voor iedereen die een veilige plek inneemt langs de kant van weg waar de optocht langsrijdt.

Route Lichtjesoptocht

De lange stoet van verlichte tractoren en voertuigen trekt 17 december door de Purmerpolder. De route is iets aangepast ten opzichte van die van 12 februari. De route start om 19.30 uur bij Finish Profiles in de Baanstee. Van daaruit rijdt de stoet via de Westerweg door Purmer Noord en Zuid de Purmerpolder in. We verwachter dat de optocht rond 22.30 uur weer terug is. Een overzicht van de route en een plattegrond zijn te vinden op www.purmer400jaar.com.

Finish Profiles sponsor

Chris van der Vossen, founder en CEO van de Finish Profiles Group is een trotse bewoner van de Purmer en draagt de organisatie van Purmer 400 jaar een warm hart toe. ‘Wij trakteren de deelnemers op een goed gevulde goodybag voor onderweg en na afloop op een mooie foto van hun versierde voertuig. Deelnemen aan deze lichtjestoer leeft onder de boeren. Dan is het mooi als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren’.  

Purmer 400 jaar

Afgelopen jaar is Purmer 400 jaar groots gevierd. Meer dan 40 activiteiten zoals de boerenmarkt, zeskamp, trekkeroptocht, praalwagenoptocht, volleybaltoernooi, vee-tentoonstelling, reünie, toneelvoorstelling, banenmarkt en bedrijvenavond waren allemaal, zelfs meer dan verwacht, een groot succes. Ook de feestavonden waren een spektakel waar nog lang over nagepraat wordt. 

Voorzitter Danny Schouten van Stichting Purmer 400 jaar: “We kijken terug op een fantastisch jaar, mede dankzij de vele vrijwilligers die zich hiervoor met veel energie hebben ingezet. Zonder de bijdrage van de vele sponsoren was dit niet mogelijk geweest. Door deze bijdrages is het onmogelijke mogelijk geworden en konden we aan bijna 8000 mensen een ongelofelijke ervaring meegeven. Meer dan 40 evenementen zijn er georganiseerd, met meer dan 150 vrijwilligers, buurtverenigingen, Purmer Belang en Purmer Feesten. Daar zijn we ontzettend trots op. De viering heeft voor grote verbinding gezorgd tussen de bewoners van de Purmer en ver daarbuiten. We gaan dit onvergetelijke jaar dan ook afsluiten met deze mooie lichtjesoptocht.”

Laatste nieuws

Kijk voor de laatste nieuws en de route op www.purmer400jaar.com, Facebook of Instagram. Een registratie van de regionale omroepen PIM, RTV Purmerend en LOVE is hier te zien. Foto’s zijn te bekijken op eerdergenoemde website.