Dubbel feest in Bieb Monnickendam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Evert Ruis) )

WATERLAND - Dubbel feest in Bibliotheek Waterland. Bij de start van de Nationale Voorleesdagen, woensdag 25 januari, zijn de nieuwe vestigingen in de gemeente Waterland officieel geopend. En niet alleen het bestuur en de medewerkers van de Bibliotheek zijn blij om weer terug te zijn. Ook wethouder Astrid van de Weijenberg toonde zich dolgelukkig met de terugkomst van de Openbare Bibliotheek in haar gemeente. Namens de gemeente bood zij een indrukwekkend geschenk aan met hierbij een ontroerend verhaal.

Op 4 oktober 2013 zond de toenmalig burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan,  een brief en een boek aan alle collega burgemeesters in Nederland. Hij deelde met hen het boek De grachten van Amsterdam met de nadrukkelijke vraag dit boek te schenken aan de Bibliotheek in de gemeente. Zo zouden zoveel mogelijk inwoners in Nederland kunnen genieten van het boek dat gaat over een mooi stukje Werelderfgoed.

In de gemeente Waterland werd het boek door de toenmalige burgemeester mevrouw L. Kroon, niet aan de bibliotheek overgedragen. Op dat moment werd namelijk het bibliotheekwerk in de gemeente Waterland verzorgd door een commerciële partij. Zij besloot dat de overdracht van dit geschenk pas plaats zou vinden, wanneer de Openbare Bibliotheek er weer zou zijn.

Norbert van Halderen (directeur-bestuurder van Bibliotheek Waterland) nam het geschenk in ontvangst. De grachten van Amsterdam zal vanaf heden ter inzage voor alle bewoners in de vestigingen van gemeente Waterland rondreizen! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding