Sponsorloop Giro 555 bij AV Monnickendam groot succes

Algemeen
In totaal waren er bijna vijftig kinderen die aan de start verschenen.
In totaal waren er bijna vijftig kinderen die aan de start verschenen. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Zondag 19 februari werd er een sponsorloop georganiseerd op het terrein van de atletiekvereniging van Monnickendam op sportpark de Markgouw. In tien dagen tijd is er vanuit een ouder-initiatief een sponsorloop opgezet. De aanleiding was een crossloop die door te weinig aanmelding werd afgeblazen en daardoor een vrij weekend ontstond. Dit in samenloop met de afschuwelijke ontwikkelingen in Turkije en Syrië was het een goede reden om iedereen te mobiliseren om zich sportief in te zetten voor het goede doel. 

Actie ruim gesponsord door ondernemers, verenigingen en particulieren

Het idee was een sponsorloop waarbij men rondjes op de atletiekbaan rent en bij ieder rondje een stempel op de stempelkaart zou krijgen. Op voorhand zouden de renners sponsoren zoeken en dus een bepaald bedrag per rondje ontvangen.

Er werd afgesproken een verdeling te maken tussen kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar. Zij kregen 15 minuten om zo veel mogelijk rondjes te lopen. Vanaf 12 jaar kregen de lopers een uur.

Olievlek

Het bericht dat dit ging gebeuren spreidde zich in één week uit als een olie vlek en werd door steeds meer parttijen opgepakt en gedeeld. Denk hierbij aan de basisscholen in Monnickendam, de sportverenigingen/scholen zoals VVM en de FitStudio en de lokale omroep. Verschillende ondernemers wilde mee werken om te sponsoren zoals bakkerij Gutter voor heerlijke koeken, Van den Brink groente en fruit met appels, peren en bananen en Piet Klerkx met taart, stiften, pennen en allerlei ander spullen die nodig waren. Zo kon deze actie met een volledig gesloten beurs georganiseerd worden.

Vuur uit de benen

Omdat AV Monnickendam niet had  gevraagd aan de lopers om zich aan te melden was het tot op het laatste moment spannend hoeveel mensen daadwerkelijk mee zouden doen. Maar zo tussen half en kwart voor tien stroomde het atletiekveld vol met kinderen, ouders, familie en vrienden. In totaal waren er bijna vijftig kinderen die aan de start verschenen en na het startschot van onze burgemeester Marian van de Weele zich het vuur uit de benen hebben gerend.

10 kilometer

Na de kinderen waren de jeugd en volwassenen aan de beurt. Ook hier maar liefst 24 deelnemers, waarvan de meeste het volle uur hebben uitgerend. Het gemiddelde na een uur rennen was toch wel zo’n vijfentwintig rondjes (10km).

Mooie tussenstand

Er heerste een zeer goede en sportieve sfeer. Iedereen heeft zich belangeloos ingezet voor het goede doel. Er mag gesproken worden van een enorm succes.   Na één week kan wel al een zeer mooie tussenstand door gegeven worden van €7401,30. Dit bedrag kan en zal dus zeker nog groeien. Het eindbedrag zal in één keer overgemaakt worden naar Giro 555 voor de samenwerkende hulporganisaties.