Afbeelding
(Foto: )

Zang Edam zingt met Kerst Kuhnau en Bach

zondag 11 december 2022 15:00

EDAM - Een groot, feestelijk concert van Zang Edam, 11 december, om 15.00 uur. Orkest en solisten zijn gecontracteerd, de Grote Kerk is besproken, dirigent en koor zijn er klaar voor. Het publiek mag komen, de leden van Zang Edam heten u hartelijk welkom.

In een feestelijk versierde Grote Kerk kunt u weer genieten van prachtige koormuziek. Het Weihnachtsoratorium van Bach behoeft geen introductie. Hiervan worden na de pauze de cantates I en III uitgevoerd. Oorspronkelijk waren die bedoeld voor de eerste en de derde kerstdag.

Componist Johann Kuhnau geniet minder bekendheid, hij was de voorganger van J.S. Bach als cantor van de Thomaskirche in Leipzig. Onder de vele werken die hij in die functie schreef, is zijn Magnificat een van de bekendste. Om het ook geschikt te maken voor de kersttijd heeft hij er vier Einlagesätze aan toegevoegd.

Het concert begint instrumentaal met het Pastorale per il santissimo natale van Francesco Onofrio Manfredini. Dat wordt uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) dat het hele concert begeleidt.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Anders dan in het verleden vindt de voorverkoop uitsluitend plaats via de website van Zang Edam: www.zangedam.nl. Kaarten à € 27,50 ontvangt u digitaal op uw telefoon, of per e-mail als pdf .

Aanvang concert: zondag 11 december, 15.00 uur. Adres: Grote Kerkstraat 59, Edam.