Open Monumentendag in Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - Het thema van Open Monumentendag is deze keer 'Kunst en ambacht'. Zaterdag 12 september zijn er in Monnickendam diverse gratis activiteiten.
Tussen 11.00 en 16.00 uur is er een beklimming van de Grote Kerktoren. Van 10.00 tot 17.00 uur vindt een gevelstenenrondwandeling plaats, waarvoor de flyer is te verkrijgen op het informatiepunt/VVV aan Zuideinde 2. Om 13.30 uur kunnen wandelaars meedoen aan de stadswandeling met het thema 'Kunst en ambacht' van de Open Monumentendag. De groep vertrekt vanaf het informatiepunt/VVV. Ook om 14.30 uur is er een kinderstadswandeling van een half uur. De kinderen vertrekken vanaf Waterlandsmuseum de Speeltoren.
Verder zijn diverse locaties open. Allereerst Grote Kerk aan Zarken 2 en de RK Parochie Kerk aan Noordeinde 17. Ook Waterlandsmuseum de Speeltoren opent haar deuren. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen en hebben er de mogelijkheid hun eigen gevelsteen te ontwerpen. Anderen betalen 3 euro. Ook het voormalig Stadhuis aan Noordeinde 5, met het beroemde goudleren behang, is te bezoeken.