Senioren songfestival Waterland

Nieuws

MONNICKENDAM - Voor de 17e keer gaan zondag 8 november 14 deelnemers uit Waterland en omstreken de muzikale strijd aan in verzorgingshuis Evean-Swaensborch in Monnickendam. De inzet is de felbegeerde Lex Wiertz Wisseltrofee, een beeldje gemaakt door de Monnickendamse beeldend kunstenaar Emmy Buys. Deze wordt uitgereikt aan de winnaar van dit songfestival voor 60?.
Dit jaar is er ook een Publieksprijs die beschikbaar wordt gesteld door de Voormalige Stichting Verenigingsgebouw Monnickendam. De deelnemers worden begeleid door accordeonist Rinus Demoitié en pianisten Leo Keverkamp en Frank Keijzer of orkestband. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Van 14.00 tot 14.20 uur kan worden meegezongen met Meezingkoor Waterland, om 14.30 uur start het Senioren Songfestival. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking. Ook wordt bekend gemaakt wie dóór zijn naar de finale, die 3 januari in het Nieuwe DeLaMar theater plaatsvindt.
De jury bestaat uit:, Gerarda Bloem, Ebbo Clerkx en Hans Broeren. Zij bepalen wie dit jaar de Lex Wiertz Wisseltrofee in ontvangst mag nemen. Entree 4 euro inclusief een kopje koffie of thee en een drankje. Kaarten zijn vanaf in de voorverkoop verkrijgbaar bij de NIMO-boek in de Kerkstraat en bij Swaensborch. Het vezoek is om bij Swaensborch met gepast geld betalen.