Kerststallenroute in Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - Door Monnickendam kan weer net als vorig jaar een kerststallenroute worden gelopen. Van 13 tot en met 30 december. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo’n veertig gevels in de binnenstad van Monnickendam. De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels.
De route start bij Informatiepunt Waterland aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Daar is de route vanaf 13 december ook op papier te verkrijgen. Vervolgens loopt de route via het Zuideinde, de Niesenoortssteeg, Lindegracht, Oudezijdsburgwal, Kalversteeg, Kerkstraat, Noordeinde, weer naar de Oudezijdsburgwal, Havenstraat en Gooische Kade en eindigt bij de grote kerststal van Herman van Elteren, onder de overkapping van restaurant De Waegh.
Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Zondag 13 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in de RK Nicolaas en Antoniuskerk, is de kerststallententoonstelling als onderdeel van de kerststallenroute geopend. Marten Horjus zal een speciaal voor deze gelegenheid geschreven kerstverhaal vertellen rond 14.15 uur. Wie wil kan de route gelijk lopen. Ook in de kerk is de route vanaf 13 december op papier verkrijgbaar. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is vanaf 13 december ook te downloaden als pdf op www.onswaterland.nl.
De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is in deze periode dagelijks te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur. Eerste Kerstdag is de expositie niet te bezichtigen.