Familieconcert voor jong en oud - Bach en zijn tijdgenoten in Grote kerk Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - De concertserie Bach in Monnickendam bestaat tien jaar. Het jubileumseizoen wordt gevierd met een serie verrassende concerten. De muzikale motoren vanaf het begin achter deze serie zijn Wim Dijkstra, de organist van de Grote kerk in Monnickendam en Maria van Nieukerken, dirigent van een groot aantal koren en in dit geval van het Kamerkoor PA'dam. Het eerste concert is zondag 21 september in de Grote Kerk van Monnickendam aan De Zarken.
In de zondagmiddagconcerten wordt niet alleen aandacht besteed aan de werken van Bach, maar er worden ook stukken uitgevoerd van zijn tijdgenoten. Het totaal van de vijf concerten geeft een beeld van het leven van de grote componist. Zowel vanuit zijn werken als ook gezien door zijn omgeving (zijn vrouw). Uitvoerenden zijn leden van het professionele NicolaasConsort en zangers uit kamerkoor PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken.

Kinderkoor

Speciale medewerking wordt verleend door de leerlingen van groep zes, zeven en acht van de Kennedyschool uit Monnickendam. De afgelopen weken hebben de kinderen van deze school een paar koralen van Johann Sebastian Bach ingestudeerd. De organist van de Grote Kerk Wim Dijkstra is op school langs geweest om te vertellen over deze beroemde componist; en dirigent Maria van Nieukerken zal in aanloop naar het concert met dit bijzondere kinderkoor in de kerk repeteren.
Variatie

Het programma van het concert is zeer gevarieerd. De koralen van de kinderen worden afgewisseld met muziek voor orgel, en met kamermuziek voor trompet, fluit, hobo, viool en cello. Ook het ontroerende lied Bist du bei mir zal worden gezongen. Traditiegetrouw wordt het concert afgesloten met een Bachcantate: op 21 september is dat BWV 145 Ich lebe, mein Herze. Voorafgaand aan het concert geeft componist Gustavo Trujillo een toelichting, waarbij de verschillende muziekinstrumenten zullen worden gedemonstreerd.
In het kader van het jubileum is een website geopend waar alle gegevens voor dit concert en de volgende uitvoeringen vermeld staan; www.bachinmonnickendam.nl. Het concert begint met de toelichting om 15.15 uur en daarna begint het concert rond 15.30 uur. In tegenstelling tot vorig seizoen wordt nu entree geheven.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Broeker Feestmarkt Klimaatkraam Algemeen 16 aug, 12:04
Afbeelding
Vismarkt Monnickendam Algemeen 16 aug, 11:18
Afbeelding
Avondvaartocht door Eilandspolder / vrijdagavond 26 augustus 2022 Algemeen 16 aug, 09:05
Afbeelding
Niels Brandt winnaar in 85e Sneekweek Algemeen 15 aug, 17:00
Afbeelding
Varen door een betoverend Broekbos, zondag 28 augustus 2022 Algemeen 15 aug, 14:29
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Monumentaal Dictee, 9 september, gelezen door burgemeester Lieke Sievers Algemeen 15 aug, 12:24
Afbeelding
Praten over het levenseinde Nieuws 12 aug, 13:21
Afbeelding
Symbolen van het boerenverzet Nieuws 12 aug, 09:54
Afbeelding
Sabine Fotografeert Column 12 aug, 09:52
Afbeelding
Vakantie in eigen land Column 12 aug, 09:50
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 12 aug, 09:47
Afbeelding
Bloemenranden in de Beemster polder zorgen voor meer biodiversiteit Nieuws 12 aug, 09:24
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief