Senioren Songfestival Waterland

Nieuws

MONNICKENDAM - Voor de zestiende keer gaan twaalf deelnemers uit Waterland en omstreken zondag 9 november de muzikale strijd met elkaar aan. Tijdens het Senioren Songfestival Waterland 2014 in verzorgingshuis Evean-Swaensborch in Monnickendam. Met als inzet de felbegeerde Lex Wiertz Wisseltrofee, een beeldje gemaakt door de Monnickendamse beeldend kunstenaar Emmy Buys.
Deze wisseltrofee wordt uitgereikt aan de winnaar van dit Songfestival voor 60?. Dit jaar is er ook een Publieksprijs die beschikbaar wordt gesteld door de Voormalige Stichting Verenigingsgebouw Monnickendam. De deelnemers worden begeleid door accordeonist Rinus Demoitié en pianist Leo keverkamp. De zaal is open vanaf 13.30 uur, van 14.00 tot 14.20 uur kan iedereen meezingen met Meezingkoor Waterland. Om 14.30 uur start het Senioren Songfestival en om 17.00 uur is de prijsuitreiking.
De jury bestaat uit: Hans Broeren, Gerarda Bloem en Ebbo Clerkx. Zij bepalen wie dit jaar de Lex Wiertz Wisseltrofee in ontvangst mag nemen. Entree bedraagt 4 euro inclusief koffie of thee en een drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Nimo-boek in de Kerkstraat en bij Swaensborch.