Bezoekersrecord voor De Speeltoren

Nieuws

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam stevent in 2014 af op een bezoekersrecord in haar bestaan. De grens van 7.000 bezoekers in 2013 is nu al overschreden en het museum hoopt eind van dit jaar daar nog een flink aantal bezoekers bij te voegen.
Dankzij de speciale tentoonstelling over de bekende Monnickendammer Herman van Elteren, van half december 2013 tot februari van dit jaar, werd in de maand januari met 500 bezoekers al direct een goede start gemaakt van het museumseizoen. “Het is nog maar zo kort geleden dat wij onze museumplannen maakten en hoopten op 6.000 bezoekers per jaar”, zegt voorzitter Frans Fontaine. “Wij zijn heel enthousiast gestart medio 2012 maar dat wij dit jaar al meer dan 7.000 bezoekers hebben mogen ontvangen, is voor ons een feestelijke bekroning van ons werk en de inzet van alle 60 vrijwilligers”.
Sinds de opening in het najaar 2012 is het museum een succes gebleken. Behalve Waterlanders (38%) ontvangt het museum ook veel toeristen uit binnen- en buitenland (respectievelijk 51% en 11%). De gekozen opzet om er een speels museum vol verschillende verhalen van te maken, krijgt veel waardering. Het gastenboek staat boordevol complimenten en met beloftes om snel weer eens terug te komen.
Het museum bruist van de activiteiten. Nieuwe tentoonstellingen worden voorbereid, de nieuwe lesprogramma’s voor het basisonderwijs gaan van start. Het Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.despeeltoren.nl.