Klapstoelenconcert in Weeshuis Monnickendam

Nieuws
Stichting Uit de Kunst houdt woensdag 4 juli samen met Stichting Promotie Waterland, het jaarlijkse Klapstoelenconcert in de tuin van het Weeshuis in Monnickendam.(Foto: aangeleverd)
Stichting Uit de Kunst houdt woensdag 4 juli samen met Stichting Promotie Waterland, het jaarlijkse Klapstoelenconcert in de tuin van het Weeshuis in Monnickendam.(Foto: aangeleverd) rodi.nl

WATERLAND - Stichting Uit de Kunst houdt woensdag 4 juli samen met Stichting Promotie Waterland, het jaarlijkse Klapstoelenconcert in de tuin van het Weeshuis in Monnickendam. De Stichting Uit de Kunst heeft dit jaar gekozen voor mix aan muziekstijlen. Met de licht klassieke muziek van het Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet en een solo-optreden van Monnickendammer en gitarist Jan Wouter Oostenrijk, kunnen we voor deze editie met recht spreken van een dubbelconcert.
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (het NAKK) bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. De vier heren zijn allen opgeleid aan het conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het NAKK, maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Maar het NAKK is ook internationaal actief, o.a. in Portugal en Bulgarije. Saillant detail: Bart de Kater is woonachtig op de Fluwelen Burgwal, dus hij speelt in zijn voortuin. De eveneens in Monnickendam woonachtige Jan Wouter Oostenrijk verwierf internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten jazz- en rockgitaarspel moeiteloos met de Noord-Afrikaanse muziekcultuur tot een organisch geheel. Jan Wouter speelde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte en Soedan. Met zijn bijzondere gitaar weet hij te verrassen in een eclectische mix van rock, jazz, blues en Arabische muziek.
Het openluchtconcert in de sfeervolle tuin van het historische Weeshuis aan het Weezenland 16 in Monnickendam is op woensdag 4 juli (20.00-22.00u). Jan Wouter Oostenrijk zal voor de pauze spelen en geeft daarbij ruimte aan twee van zijn leerlingen, Harm en Gio. Het NAKK zal na de pauze nummers van hun recente CD ‘Ode aan Amsterdam’ brengen, waarin ook zangeres Sterre Konijn een rol heeft. Er zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar; het publiek wordt verzocht zelf een (klap)stoel mee te nemen. Op de Fluwelen Burgwal is ook ruim plaats en goed zicht op het podium. De toegang is gratis, er zijn collectebussen voor een vrijwillige bijdrage. Tijdens de pauze is er gelegenheid een drankje te kopen bij het Weeshuis. Ondersteuning wordt verleend door het Weeshuis Monnickendam, Van Geemen, 2-Tone Allround Computer Services en Buurtvereniging Pitto. Het concert wordt door Omroep Pim ook live uitgezonden. Het belooft weer een bijzondere avond te worden in de sfeervolle entourage van het Weeshuis en de Weeshuistuin. Bij slecht weer wordt het concert in het Weeshuis gehouden.