Waterlandse watervogels spotten met IVN

Nieuws
Behalve tafeleenden en kuifeenden hoopt IVN Waterland al brilduikers en nonnetjes te zien. (Foto: IVN Waterland)
Behalve tafeleenden en kuifeenden hoopt IVN Waterland al brilduikers en nonnetjes te zien. (Foto: IVN Waterland) rodi.nl

MONNICKENDAM - IVN Waterland houdt zondag 7 oktober een autotocht langs de Gouwzee. Dit om te kijken naar de watervogels die vanuit verre oorden hier de winter komen doorbrengen. Alle belangstellenden kunnen meedoen.

Behalve tafeleenden en kuifeenden hoopt IVN Waterland al brilduikers en nonnetjes te zien. Misschien treffen deelnemers ook wel krooneenden aan die de Gouwzee meestal gedurende een korte periode aandoen. Natuurlijk sluit IVN Waterland de ogen en oren niet voor de vogels die ze in de weilanden rond de Gouwzee aantreffen.
Belangstellenden om mee te doen dienen zich om 10.30 uur te verzamelen op parkeerplaats P1 bij het Hemmeland in Monnickendam. Vanaf daar gaat de groep carpoolend langs de Gouwzee. Rond 12.30 uur zijn deelnemers terug op het Hemmeland. IVN Waterland raadt hen aan warme kleding en stevige schoenen mee te nemen. Wie geen verrekijker heeft, kan er een bij de organisatie lenen. Voor leden en donateurs IVN Waterland is deze activiteit gratis. Anderen betalen 2,50 euro. Voor informatie en aanmelden kunnen mensen contact opnemen met Ben Mesman, tel.: 0299-654472, per e-mail, via: b.j.mesman@gmail.com of via de webpagina: www.ivn.nl/afdeling/waterland.